Condicions laborals

Ofensiva del sindicalisme alternatiu contra la subcontractació

  • Treballadors d’empreses externes a Seat, cuidadores municipals, repartidors i instal·ladors de telecomunicacions s’uneixen per exigir un control més gran sobre les externalitzacions

zentauroepp46378685 just eat190729120249

zentauroepp46378685 just eat190729120249 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un front comú d’organitzacions del sindicalisme alternatiu s’ha constituït aquest dimecres a Barcelona per llançar una campanya per exigir al Govern un control estricte de la subcontractació i limitar aquesta pràctica a uns supòsits molt concrets. Treballadors d’empreses externes a Seat, cuidadores municipals, repartidors i instal·ladors de telecomunicacions han llançat aquest dimecres la campanya «Stop Subcontractes»; apadrinada per la CGT, el tercer sindicat en afiliació a Catalunya, i l’IAC, majoritari en la funció pública. 

Els integrants de la plataforma han exigit al Govern una reforma de la subcontractació més restrictiva que la que s’estava abordant a les taules de diàleg social abans de l’esclat de la pandèmia. «Stop Subcontractació» advoca per vetar l’‘out sourcing’ únicament a supòsits molt específics, quan sigui impossible per a l’empresa contractant assumir internament l’esmentat servei. 

Notícies relacionades

Residència Barceloneta, RidersXDerechos, Telefónica Movistar, el SAD o Subcontractes Seat s’han posicionat en contra de la proposta que Treball estudiava (encara sense concrecions definitives) per regular la subcontractació. El nou model pretenia una equiparació salarial entre els treballadors de l’empresa principal i els de la subcontracta, per evitar que les empreses recorreguessin a l’esmentada pràctica amb l’objectiu d’estalviar costos. 

El sindicalisme alternatiu considera que l’esmentat plantejament té diversos forats per on la mala praxi empresarial pot colar-se. Per exemple, una subcontracta pot treballar per a més d’una empresa alhora, cosa que complicaria vincular l’equiparació a una empresa o a una altra. També han assenyalat l’existència de plusos diferents segons els convenis col·lectius d’oficis que poden ser diferents.

Temes:

Ocupació