Bars i restaurants demanen al Govern obrir ininterrompudament fins a les 20.00 hores

El Gremi de Restauració de Barcelona denuncia la seva crítica situació en un nou vídeo

1
Es llegeix en minuts

El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat al Govern i al Procicat que els permeti obrir els establiments en horari ininterromput fins a les 20.00 hores. Seria una ampliació dels horaris que fixen les actuals restriccions i que els permeten obrir 4,5 hores al dia: de 7.30 a 9.30 i de 13.00 a 15.30 hores.

L’entitat ha fet públic aquest dilluns un nou vídeo en el qual denuncia la greu situació que passen bars i restaurants arran de les restriccions aprovades per contenir la pandèmia del coronavirus a Catalunya. El sector denuncia que pateix un tancament encobert i remarca la impossibilitat de fer front a les despeses dels seus negocis davant la caiguda dràstica dels ingressos. El director del gremi, Roger Pallarols, ha advertit que «és impossible sobreviure treballant tan poc» i ha insistit que «els números no surten».

Notícies relacionades

Les actuals restriccions estan en vigor fins al 7 de febrer. No obstant, els responsables de la Conselleria de Salut ja han avançat que el gruix de les mesures es mantindran perquè el risc encara és molt elevat.

D’altra banda, els restauradors han explicat que aprofitaran la campanya electoral per mantenir contactes amb els diferents grups polítics. «Com a restauradors, la pregunta obligada és: ¿com pensen estabilitzar el funcionament de bars i restaurants des d’ara i fins que l’extensió de la vacuna permeti relaxar les mesures? Tenim al davant mesos decisius per al sector, se’ns ha acabat l’oxigen», conclou Pallarols.