oposició patronal

Foment i Pimec es desmarquen dels ajuts del Govern per les contrapartides de mantenir ocupació

  • Els empresaris rebutgen la pretensió de la Generalitat de condicionar els nous ajuts a pimes a no efectuar acomiadaments durant un termini d’un any

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball i Pimec s’han desmarcat del nou paquet d’ajuts anunciat pel Govern, a causa de les contrapartides de manteniment de l’ocupació exigides. Les organitzacions empresarials han rebutjat firmar l’acord del diàleg social amb la Generalitat i els sindicats, al qualificar d’«inviables» les condicions plantejades en paral·lel al desemborsament de 618 milions d’euros en transferències habilitats per l’erari català. «Les empreses han de tenir flexibilitat per prendre decisions relatives al manteniment de la plantilla», han declarat en un comunicat conjunt fet públic la tarda d’aquest dijous.

El Govern va donar a les patronals 24 hores de marge perquè decidissin acceptar o no la proposta que tenien a sobre de la taula i que està anunciada als mitjans de comunicació des d’aquest dilluns. Finalment, la resposta ha arribat via comunicat públic, en una nota conjunta de les patronals, que en aquesta ocasió sí que han preservat la unitat d’acció. «No és possible acceptar compromisos que fan inviable el futur de moltes empreses», han declarat les patronals.

Temes:

Patronal