Acord societari

Mapfre amplia la seva participació en Abante al 20%

L’asseguradora anticipa els acords pactats amb la gestora el 2019

mapfre

mapfre

2
Es llegeix en minuts

El grup assegurador Mapfre ha incrementat la seva participació en Abante des del 10% fins al 20%, mitjançant una ampliació de capital, com a conseqüència de l’acord firmat entre els dos socis, el setembre del 2019, que estipulava un termini de tres anys per a aquesta possibilitat; Mapfre i Abante han decidit fer-la efectiva de manera anticipada, precisament, per la bona marxa de l’aliança.

«En aquests 16 mesos, Mapfre i Abante han consolidat una relació estratègica en gestió d’actius i han avançat en el desenvolupament conjunt en el disseny, creació i distribució de nous productes financers. Els recursos aportats per Mapfre es destinaran en la seva totalitat al desenvolupament d’aquesta aliança i permetran a Abante afrontar noves oportunitats de creixement. En aquest període, Abante ja ha arribat a un acord d’integració de la gestora 360ºCorA i l’EAF C2 Assessors», destaca l’asseguradora en una nota aquest dimarts.

Les dues companyies han llançat dos fons d’actius alternatius. D’una banda, el Mapfre Infraestructuras FCR, un fons de 300 milions d’euros, gestionat per Abante, que inverteix en fons de Macquarie, la firma australiana líder mundial en infraestructures, i de l’altra, el Mapfre Private Equity FCR, un fons de fons de 250 milions, assessorat per Altamar.

Així mateix, els dos socis estan contemplant oportunitats d’internacionalització del model de gestió de patrimonis d’Abante a Llatinoamèrica, on Mapfre és líder al segment de no vida.

Evolució de l’aliança

José Luis Jiménez, director general d’inversions de Mapfre, ha manifestat que la decisió de doblar la participació en Abante és «la demostració pràctica de la satisfacció que sentim amb l’evolució d’aquesta aliança. Junts sumem més; tenim grans esperances dipositades en la capacitat de creixement que els dos socis podem aconseguir, que ens permetrà desenvolupar conjuntament el nostre assessorament i gestió d’actius, i oferir un servei de qualitat imbatible als nostres clients».

En paraules de Santiago Satrústegui, president d’Abante, «aquest any, Abante compleix 20 anys i si d’alguna cosa ens podem sentir satisfets no és tant de les xifres aconseguides, sinó de tot el ‘qualitatiu’ que hem construït com a companyia: tenim un model de negoci escalable, una proposta de valor molt diferencial i la nostra cultura de ‘partnership’ i mentalitat de llarg termini converteixen Abante en un referent de mercat».

Notícies relacionades

«A més, comptar amb una estructura de capital oberta ens possibilita donar recorregut professional als nostres equips i poder integrar-hi altres socis i equips d’altres entitats que vulguin palanquejar-se i participar en aquesta plataforma tan potent de gestió d’actius i assessorament financer independent», ha afegit Satrústegui.

 

Temes:

Mapfre