3.150 nous emplaçaments

Cellnex i Deutsche Telekom fusionen el seu negoci de torres als Països Baixos

  • Al tancament de l’operació, Cellnex Netherlands operarà un total de 4.314 torres a Holanda

  • Les dues companyies crearan un fons d’inversió en infraestructures digitals de gestió independent

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Primer moviment en el negoci de les torres de telecomunicacions després de la compra de torres de Hutchinson per Cellnex i la venda de Telxius a American Tower (ATC). Cellnex ha arribat a un acord amb Deutsche Telekom per fusionar la seva activitat de torres de telecomunicacions als Països Baixos i crear un fons d’inversió en infraestructures digitals de gestió independent.

La companyia espanyola opera als Països Baixos des de l’any 2016, quan va adquirir Protelindo i Shere Group. El 2017 va adquirir també Alticom. I gestiona una cartera de 984 emplaçaments al país amb una inversió associada de 492 milions d’euros, als quals ara se sumaran els 3.150 emplaçaments de T-Mobile Infra BV’s (filial de Deutsche Telekom). És a dir, passarà a operar un total de 4.314 emplaçaments a Holanda.

A més, les dues companyies firmaran un contracte de serveis a llarg termini de 15 anys renovable automàticament per períodes de 10 anys que inclou el desplegament de 180 nous emplaçaments en els pròxims set anys.

Una vegada tancada l’operació i executats els nous desplegaments, l’ebitda addicional estimat per al grup arribarà als 63 milions d’euros, mentre que el flux de caixa lliure i recurrent creixerà en 30 milions, segons ha informat l’operadora.

A més de les torres, Deutsche Telekom aportarà 250 milions d’euros de deute a Cellnex Netherlands a través de l’acabat de crear DIV Fund (Digital Infrastructure Vehicle 1SCSp). Aquest fons mantindrà una participació del 38% a Cellnex Netherlands com a capital llavor (‘seed asset’). Com a part de la transacció, Cellnex ha compromès 200 milions d’euros en el fons (DIV), que se sumen als 400 milions d’euros de capital compromès per part de Deutsche Telekom en forma de contribució d’actius.

Notícies relacionades

S’espera que el fons, que operarà de manera independent, inverteixi en actius europeus d’infraestructures digitals tals com fibra, torres i ‘data centers’, amb retorns atractius ajustats al risc. La inversió del fons a Cellnex Netherlands té per objectiu crear valor incrementant la seva exposició al creixement derivat de l’adopció del 5G, així com l’obtenció de sinergies com a resultat de la fusió. Cellnex i DIV han firmat un acord pel qual podran associar-se en futures transaccions que poguessin produir-se al sector de les torres i infraestructures de telecomunicacions, en què Cellnex tindrà el dret de convertir amb una participació del 51%.

«Aquesta transacció exemplifica la fortalesa dels partenariats de Cellnex amb els seus clients. Igual com vam fer a Suïssa amb Sunrise, hem segellat una aliança amb Deutsche Telekom als Països Baixos que ens permet consolidar la nostra posició com un actor clau al mercat neerlandès. A més, ja que aquest acord implica l’adquisició d’actius per part de Cellnex a canvi d’una participació minoritària en la nostra filial holandesa, estem presentant al mercat una nova operació de creixement que preserva i protegeix la nostra capacitat d’abordar més projectes al no consumir recursos financers del grup», ha remarcat el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.

Temes:

Cellnex