Operació corporativa

Roca compra el 75% de la valenciana Royo

La firma fabrica un milió de mobles de bany a l’any i factura 95 milions d’euros

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Roca Group ha firmat l’adquisició del 75% de Royo Group, líder europeu en la fabricació de mobles de bany. Roca, que no ha donat detall del preu de l’operació, ha comprat un 62% al fons nord-americà HIG Capital i la família Royo continuarà en el capital de la companyia amb una participació del 25%. La firma valenciana posseeix tres plantes de producció a Espanya i Polònia i dos centres d’innovació. La companyia fabrica al voltant d’un milió de mobles de bany anuals, amb una xifra de negoci de 95 milions d’euros el 2019 i una plantilla de 793 persones.

Roca Group i Royo creen conjuntament un dels líders mundials en mobiliari de bany, amb una xifra de negoci global superior als 173 milions d’euros en aquest segment i una producció pròxima als dos milions d’unitats a l’any en nou centres productius ubicats a Espanya, Portugal, Polònia, la República Txeca, Rússia, la Xina i el Brasil. Així mateix, el grup Roca consolida la seva posició de lideratge en la creació d’espais de bany, incrementant la seva quota de mercat en una activitat complementària a la porcellana sanitària. Roca ha comptat amb l’assessorament d’Alantra i del despatx d’advocats Broseta per a aquesta transacció, que està pendent de l’aprovació dels tribunals de la competència d’Alemanya i Polònia.

En el marc de l’estratègia de Roca de constituir centres de competència especialitzats per a diferents categories de producte dins de l’espai de bany, Royo Group passarà a ser el centre de desenvolupament del segment de mobles, alhora que continuarà el desenvolupament comercial propi de les seves marques.

Reforç estratègic

Segons Albert Magrans, conseller delegat de Roca Group, «amb aquesta aliança reforcem la categoria de mobles de bany, tan important en el nostre sector, amb el líder europeu amb qui compartim visió empresarial i amb qui hem col·laborat estretament aquests últims 10 anys. Aquesta unió ens permetrà augmentar encara més la nostra competitivitat en l’espai de bany i arribar també al lideratge mundial d’aquest segment».

Raúl Royo, primer executiu de Royo Group, ha destacat que «l’acord amb Roca, un dels principals grups industrials espanyols i líder del sector del bany a nivell mundial, ens ajudarà a construir de manera conjunta una empresa encara més líder i innovadora, amb gairebé 150 anys d’història en el sector del bany entre les dues famílies», afegeix.

Notícies relacionades

 Roca opera a 170 països amb 81 centres productius i una plantilla integrada per 24.000 professionals a tot el món. El 2019 va registrar una facturació de 1.861 milions d’euros. El grup familiar espanyol és líder del mercat a Europa, Llatinoamèrica, l’Índia i Rússia. A més, té una forta presència a la Xina i la resta d’Àsia, l’Orient Mitjà, Austràlia i l’Àfrica.

Royo, fundada el 1972, és el fabricant europeu més gran de mobles de bany i líder en països com Espanya, França, Polònia i Itàlia. La firma exporta la seva producció a més de 70 països.

Temes:

Empreses