Alternatives energètiques

Ikea vendrà en aquest trimestre les seves plaques solars a Espanya

La firma sueca llançarà el seu producte Solstrale de la mà de Contigo Energía

Ikea vendrà en aquest trimestre les seves plaques solars a Espanya
3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Ikea vendrà a Espanya aquest trimestre les seves plaques solars. La solució d’autoconsum energètic de la multinacional sueca es comercialitzarà de la mà del soci estratègic Contigo Energía sota la marca Solstrale. L’oferta de plaques solars tindrà un preu mínim de 4.000 euros si estan en línia amb els aplicats en altres països on ja es comercialitzen. La facilitat d’instal·lació, a través de professionals, serà clau per al desenvolupament d’aquesta línia de producte. Ikea promet «funcionalitat, disseny i preus assequibles», tot i que els terminis d’amortització de la inversió faran dubtar més d’un consumidor. Segons fonts d’Ikea, «el preu dependrà de la mida de les plaques, però serà mínim de 4.170 euros i inclourà assistència per dissenyar un sistema adaptat tant al consum elèctric com a la teulada i al pressupost del client, així com la instal·lació completa, els sistemes de muntatge i garanties diferencials». A la pàgina web de Gesternova (del grup Contigo Energía), els pressupostos orientatius van dels 4.800 euros per a les cases unifamiliars (7 plafons) als 7.200 euros per a comunitats de propietaris (14 plafons, estalvi aproximat de 1.600 euros a l’any).

Tot i que encara s’han de conèixer els detalls del producte comercialitzat per Ikea, la companyia assegura que facilitarà l’accés a l’autoconsum «a la majoria», «d’acord amb la seva visió de negoci». Home Solar es comercialitza en nou països –Holanda, Polònia, Bèlgica, Alemanya Itàlia, Suècia, Suïssa, Austràlia i França– a través de diferents proveïdors i s’espera que arribi a tots els mercats del Grup Ingka el 2025.

La consellera delegada d’Ikea a Espanya, Petra Axdorff, veu en Espanya «un fort potencial per disfrutar de més hores de sol» i també, «per les bondats d’una gamma que no només contribueix a minimitzar l’impacte del consum des d’un punt de vista mediambiental, sinó també el de la despesa de les famílies, que pagaran un 50% menys en la factura de la llum, un atribut que pot ser de gran valor en el context actual». La idea és acontentar un consumidor que vol dissenyar una llar més sostenible des del punt de vista mediambiental. Aquesta perspectiva s’alinea especialment amb els plantejaments d’Ikea, que aposta per l’energia solar com una línia de negoci «amb impacte positiu en el planeta», conclou Axdorff.   

Notícies relacionades

Contigo Energía ofereix, tant a particulars com a empreses d’Espanya i Portugal, solucions d’eficiència energètica a través de l’autoconsum fotovoltaic i la mobilitat i climatització elèctriques. Contigo Energía forma part del Grup Gesternova, en la qual també s’integra Gesternova Energía, comercialitzadora d’electricitat d’origen 100% renovable.

L’oferta de la majoria de companyies energètiques en el camp de les plaques solars se centra fins ara en instal·lacions ambicioses amb terminis d’amortització d’una desena d’anys en la majoria dels casos. Bona part dels consumidors podrien adaptar-se millor a solucions complementàries. Es tractaria d’equips amb una sola placa de 150 watts, controlador inversor a 220 volts i una bateria senzilla. Aquesta instal·lació permetria un ús molt reduït de petits electrodomèstics i llum. En canvi, els serveis que s’ofereixen tendeixen a ser equips amb almenys sis plaques amb la idea d’oferir servei complet a una llar en moments de llum. Si es vol incorporar una bateria, el pressupost pot incrementar-se entorn d’un 40%, de la mateixa manera que s’allarguen els terminis d’amortització. Tot el que no sigui un termini d’amortització de la inversió de dos o tres anys requerirà que el client tingui una voluntat fèrria de millorar les emissions de la seva llar, malgrat els costos.

Temes:

Ikea Energia