protecció social

Els autònoms també acorden renovar les seves ajudes fins al 31 de maig

  • ATA, Upta i Uatae avalen el text remès des de l’Executiu i milloren les prestacions, que actualment cobren 350.000 autònoms

Els autònoms també acorden renovar les seves ajudes fins al 31 de maig
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern també prorrogarà les ajudes ‘Covid’ per al col·lectiu de treballadors autònoms fins al 31 de maig. Les organitzacions més representatives entre el col·lectiu han manifestat públicament aquest dimarts el seu recolzament al text remès dilluns passat pel Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social. Seguint un format similar al dels ertos, la renovació de les ajudes als autònoms seguirà una línia continuista respecte a l’actual format. Actualment uns 350.000 treballadors per compte propi perceben algun tipus de prestació o subsidi extraordinari habilitat per l’Executiu.

La principal novetat que introdueix el preacord tancat aquest dimarts és l’augment en la cobertura per cobrar la prestació per cessament d’activitat. El Govern ha reduït del 75% al 50% el nivell de caiguda d’activitat necessari, comparat amb l’últim semestre del 2019, per poder accedir a cobrar la prestació i tenir dret també a l’exoneració del 100% de les quotes. «Són bones notícies per al nostre col·lectiu», ha declarat el líder d’Upta, Eduardo Abad.

Notícies relacionades

El cobrament d’aquesta ajuda serà també compatible amb el fet de mantenir l’activitat, tot i que els ingressos no podran superar els 1.200 euros mensuals. Aquesta mesura venia especialment demanada pel sector de l’hostaleria i el comerç, afectats en els últims mesos pels tancaments intermitents i les limitacions d’aforament i horari. «És un acord important que duplicarà els beneficiaris de les prestacions per cessament d’activitat, fins als 700.000 autònoms, en un moment molt complicat», ha assenyalat el president d’ATA, Lorenzo Amor.

Una altra de les mesures que reivindicaven les organitzacions i que ha acceptat la Seguretat Social és l’ajornament de la pujada de quota prevista el 2021, que estava pendent des de principis d’any i que per a les bases mínimes era de tres euros mensuals. La suspensió de la pujada és fins al 31 de maig i entitats com ATA confien a poder posposar-la més enllà una vegada venci l’actual període de gràcia.