Pel coronavirus

Norwegian deixa de volar a Amèrica i se centrarà en el curt radi a Europa

  • La companyia tancarà les seves bases de llarg radi a París CDG, Roma Fiumicino, Londres Gatwick, Fort Lauderdale (en Florida), Los Angeles, Nova York JFK i Barcelona el Prat

  • La decisió afectarà 2.160 tripulants que realitzen aquests vols a Itàlia, França, el Regne Unit i els Estats Units. A Barcelona hi ha 485 treballadors en aquest segment

norwegian

norwegian

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La companyia de baix cost Norwegian deixarà de volar a Amèrica per centrar-se en els vols de curt radi al mercat nòrdic i algunes «destinacions clau d’Europa», segons ha informat aquest dijous la companyia. L’aerolínia ha decidit tancar el seu negoci de llarg radi com a part del seu nou pla de supervivència per fer front a la difícil situació després de la pandèmia del coronavirus.

Aquesta decisió tindrà un impacte directe en 2.160 tripulants que realitzen aquests vols de llarg radi a Itàlia, França, el Regne Unit i els Estats Units i el tancament de bases de llarg radi a París CDG, Roma Fiumicino, Londres Gatwick, Fort Lauderdale (en Florida), Los Angeles, Nova York JFK i Barcelona el Prat. En el cas de Barcelona afectaria un total de 485 treballadors en aquest segment. No obstant, les filials espanyoles, tant de curt com de llarg radi van entrar el mes passat en preconcurs de creditors.

Notícies relacionades

Norwegian té per objectiu el reduir significativament el seu deute fins a uns 20.000 milions de corones noruegues (1.934 milions d’euros; 1 corona = 0,09672 euros al canvi d’avui) i obtenir entre 4.000 i 5.000 milions de corones (entre 386,9 i 483,6 milions d’euros) en nou capital mitjançant la combinació d’una emissió de drets als accionistes actuals, una col·locació privada i un instrument híbrid.

El llarg radi s’estructura a través de filials (una irlandesa, una altra britànica i una altra de nord-americana) que donen ocupació als tripulants i, segons informen des de la companyia, ja s’ha entaulat contacte amb administradors concursals als seus respectius països.