Reestructuració

Intesa Sanpaolo contractarà 3.500 joves després d’acomiadar 7.200 empleats

El primer banc italià es proposa portar a terme el relleu generacional «sense impacte social»

FILE PHOTO: The Intesa Sanpaolo logo is seen outside the bank in downtown Milan, Italy January 18, 2016. REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo

FILE PHOTO: The Intesa Sanpaolo logo is seen outside the bank in downtown Milan, Italy January 18, 2016. REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo / STEFANO RELLANDINI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El banc més gran d’Itàlia per capitalització borsària, Intesa Sanpaolo, ha anunciat avui que durà a terme 3.500 contractacions després que 7.200 empleats s’acullin a la sortida voluntària, una reorganització que s’emmarca en la compra d’UBI Banca.

Intesa Sanpaolo acceptarà la sortida voluntària de 7.200 empleats i es procedirà, «segons el sol·licitat pels sindicats, a 3.500 contractacions totals, que seran completades en el primer semestre del 2024», segons un comunicat.

Aquests nous fitxatges van orientats a afavorir «un relleu generacional sense impacte social i a reconèixer el valor de les persones del grup Intesa Sanpaolo resultant després de l’adquisició d’UBI Banca».

Notícies relacionades

L’entitat financera preveu completar l’operació aquest any i el grup resultant tindrà uns beneficis estimats d’almenys 5.000 milions d’euros el 2022, i unes sinergies de 730 milions a l’any quan sigui completament operatiu (510 milions en costos i 220 milions en ingressos). Intesa Sanpaolo va acordar el setembre passat amb els sindicats 5.000 sortides voluntàries i 2.500 noves contractacions fins al 2023.

Com a part de l’acord de compra, el banc italià també vendrà més de 500 sucursals a Banca Popolare dell’l’Emília-Romanya (BPER) per diluir la seva posició dominant després de l’opa.

Temes:

Bancs