Les gestores mitjanes van guanyar la partida a les grans en captació de fons el 2020

Kutxabank i Ibercaja van registrar el més gran volum de subscripcions netes i van superar els 1.000 milions d’euros

MADRID  11 12 2020 - La Bolsa espanola aumentaba las perdidas de la apertura hasta el 0 88   y se acercaba a los 8 100 puntos condicionada por el retroceso de los grandes valores y de las plazas europeas tras la caida de Wall Street el jueves  segun datos del mercado  EFE  Ana Bornay

MADRID 11 12 2020 - La Bolsa espanola aumentaba las perdidas de la apertura hasta el 0 88 y se acercaba a los 8 100 puntos condicionada por el retroceso de los grandes valores y de las plazas europeas tras la caida de Wall Street el jueves segun datos del mercado EFE Ana Bornay / Ana Bornay

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Les gestores de fons inversió de la banca mitjana van guanyar la partida a les grans el 2020 pel que fa a la captació de fons. Segons les dades d’Inverco, patronal del sector, relatives al desembre del passat exercici, els grups financers de Kutxabank, Ibercaja i Bankia van registrar les captacions netes més grans en termes absoluts l’any, i van superar la barrera dels 1.000 milions d’euros. Els grans grups, no obstant, començant per CaixaBank, sumen els volums històrics més grans.

Kutxabank Gestión va registrar entrades per 1.271 milions d’euros i va tancar el 2020 amb més de 14.286 milions d’euros en fons i en la setena posició per mida. En el cas d’Ibercaja Gestión, les subscripcions netes van ascendir a 1.166,5 milions, fins a aconseguir un patrimoni de 15.248 milions d’euros, en el sisè lloc del rànquing nacional per volum. Bankia Fondos va captar 1.013 milions nets en fons d’inversió en l’últim exercici, que va tancar amb un patrimoni gestionat de 20.756 milions d’euros, i es manté com la quarta entitat amb més patrimoni en aquests vehicles d’inversió a Espanya.

Per contra, els fons gestionats per BBVA AM van registrar sortides netes de 1.873 milions d’euros l’últim any. El seu patrimoni net en aquests productes es va reduir fins als 38.356 milions d’euros, i és la tercera firma per mida del país, amb una quota del 13,8%.

La gestora de CaixaBank és la que compta amb més volum sota gestió del país i va compensar els reemborsos de l’exercici amb subscripcions netes de 397 milions d’euros en l’exercici, que va tancar amb 48.447 milions d’euros i un 17,5% de la quota nacional.

La del Banco Santander ha arrabassat la segona posició per volum en fons al BBVA. La gestora de l’entitat presidida per Ana Botín va tancar l’any amb 45.431 milions d’euros, equivalent al 16,4% del mercat nacional. En termes de subscripcions netes, va ser la sisena entitat més ben parada, amb entrades de 576 milions d’euros.

Increment dels actius

Notícies relacionades

Al desembre, el volum d’actius dels fons va augmentar en 4.048 milions d’euros. Aquest increment va permetre recuperar en la seva totalitat l’ajust del primer trimestre de l’any, i va situar el patrimoni en 276.497 milions d’euros, el mateix nivell que el tancament de l’any anterior i un 1,5% més que el mes de novembre.

«L’optimisme generat per l’acord sobre el Brexit a finals d’any i les notícies sobre l’inici de la campanya de vacunació, juntament amb els estímuls monetaris de la Unió Europea i dels EUA, van marcar una nova tendència alcista l’últim mes de l’any en els mercats financers, que han aportat més de la meitat de l’increment mensual de patrimoni en els fons d’inversió», destaca Inverco en la seva nota informativa.