treball en plataformes

Deliveroo perd el seu macrojudici a BCN: 748 ‘riders’ són falsos autònoms

  • Nou cop dels tribunals al model laboral de Deliveroo, que valida les actuacions d’Inspecció de Treball

  • El Govern, la patronal i els sindicats reprenen aquest dimecres les negociacions per a la nova llei del treball en plataformes

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou cop d’un tribunal espanyol contra el model laboral de Deliveroo. El Jutjat Social número 24 de Barcelona ha dictaminat a favor de la Seguretat Social i ha determinat que 748 repartidors de l’empresa de plataformes operaven com a falsos autònoms. El magistrat ha validat les actuacions realitzades per la Inspecció de Treball el 2018 i segueix l’estela de sentència similars, com els tribunals superiors de justícia de Catalunya o Madrid. La sentència, coneguda aquest dimarts i a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, obliga l’empresa a fer efectiu el pagament d’1,3 milions d’euros en concepte de cotitzacions socials pendents, segons càlculs estimatius dels denunciants.

No és la primera sentència a Barcelona que censura el model laboral de Deliveroo, però sí la que afecta més treballadors. Si bé la justícia s’ha anat pronunciat sobre casos individuals, amb sentències a favor i en contra de la tesi més estesa que els ‘riders’ són falsos autònoms, la coneguda aquest dimarts és la primera sentència col·lectiva. I supera, en nombre de treballadors afectats, la de 532 repartidors a Madrid, que el TSJM va considerar falsos autònoms. El titular del jutjat número 24 ha decidit a favor de les tesis defensades per l’organització sindical RidersXDerechos, que, assessorats pel Col·lectiu Ronda, van presentar el 2017 denúncia davant Inspecció de Treball.