acord corporatiu

Neinor i Quabit aproven la seva fusió

El nou grup immobiliari integra actius per valor de 2.000 milions d’euros

neinor

neinor

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Els consells d’administració de Neinor Homes i Quabit Inmobiliaria han aprovat aquest dilluns donar llum verda al projecte de fusió per absorció de Quabit per part de Neinor. L’operació s’instrumentarà mitjançant un canvi d’accions. Neinor emet accions noves a nom dels titulars d’accions classe A de Quabit. Com a resultat, Neinor Homes integrarà actius conjunts per valor d’uns 2.000 milions d’euros i continuarà cotitzant en el mercat continu.

La companyia que dirigeix Borja García-Egotxeaga es consolida amb aquesta operació com la promotora nacional més gran i reforça la seva presència en els mercats residencials de la zona centre (Madrid i Corredor del Henares) i Màlaga/Costa del Sol. El procés de fusió se sotmetrà a aprovació de les juntes generals de les dues companyies, previstes per a finals del mes de març o començaments d’abril, i després Neinor Homes sumarà un banc de sòl conjunt amb capacitat per aixecar més de 16.000 vivendes.

Els actuals accionistes de Neinor controlaran el 93% de la companyia resultant, mentre que es donarà entrada als accionistes de classe A de Quabit amb una participació del 7% (mitjançant un canvi d’accions pel qual rebran una acció de Neinor per cada 25,9650 accions de classe A de Quabit). A més, es portarà a terme una reestructuració del deute que ja està en marxa.

Es manté el consell

El consell d’administració del grup no tindrà canvis respecte al de Neinor Homes, i la companyia continuarà liderada per García-Egotxeaga, i el director general financer, Jordi Argemí, mentre que l’actual president de Quabit, Félix Abánades, es mantindrà lligat a la gestió com a conseller sènior.

García-Egotxeaga ha assenyalat: «Amb l’absorció de Quabit conformem el líder de la promoció residencial a Espanya, amb una situació de fortalesa financera i una mida i presència més grans que ens permet afrontar en millor posició els actuals desafiaments que ens ofereix el mercat i ens reforça en el compromís d’oferir el millor producte als nostres clients».

Félix Abánades, per la seva banda, ha destacat que «en el context actual, la fusió de Quabit amb Neinor és la millor notícia per als accionistes, creditors i treballadors de Quabit, ja que els permet integrar-se en un gran grup promotor, amb una alta visibilitat de generació de resultats i caixa, i amb alt potencial de revalorització de l’acció».

Notícies relacionades

Neinor Homes destaca la complementarietat de les dues companyies, que comparteixen els mateixos focus d’actuació, i aposten pels sis principals mercats residencials i amb més volum de demanda (Centre, Est, Llevant, Nord, Andalusia Oriental i Andalusia Occidental).

Així mateix, la fusió permetrà a Neinor Homes ampliar la seva capacitat de penetració en el mercat, sumant a la seva cartera un nou tipus de producte amb nous segments de vivenda assequible per atendre una major part de la demanda, alhora que incorporar la capacitat constructiva de Quabit amb la intenció de millorar en eficiència i costos.