a Vic

Precintat un Decathlon de més de 400 metres per saltar-se la prohibició d’obrir

  • La policia municipal de Vic clausura una botiga de la marca d’esports amb un espai de més de 400 metres quadrats

  • La direcció de la botiga havia acotat part de la superfície per reduir l’aforament; en contra de les instruccions del Govern

mg 1872

mg 1872

1
Es llegeix en minuts

La policia municipal de Vic ha obligat a tancar un establiment del grup Decathlon que havia obert al públic divendres passat acotant la seva superfície als 400 metres quadrats; amb la voluntat d’evitar les noves restriccions comercials. Aquesta pràctica ha sigut censurada per part de la Generalitat i la Guàrdia Urbana ha actuat en diversos municipis per censurar aquestes pràctiques, segons la conselleria d’Empresa.

Al llarg de divendres passat la direcció general de Comerç va detectar que múltiples establiments a tot Catalunya havien acotat part de l’espai de les seves instal·lacions per reduir l’aforament a 400 metres quadrats, segons van explicar fonts del Departament d’Empresa de la Generalitat. Aquests negocis van reinterpretar la normativa publicada per la Generalitat, que impedeix l’obertura fins al 18 de gener de qualsevol comerç amb una superfície superior a 400 metres. Des del Govern van censurar aquesta interpretació i van avisar els negocis detectats i les entitats; així com les agrupacions comercials perquè ho comuniquessin als seus associats.

En el cas de les botigues de la Decathlon, els responsables de Comerç van rebre diverses queixes d’alguns comerciants perquè alguns establiments de la firma d’origen francès incomplien les noves restriccions. Comerç va donar avís als Mossos d’Esquadra perquè controlessin si efectivament alguns d’aquests comerços incomplien la resolució del Procicat. Així, la Guàrdia Urbana va procedir a tancar el Decathlon de Vic (Barcelona).

En el cas de Barcelona, ara per ara no s’ha confirmat que la policia local específicament ordenés el tancament d’aquest establiment, tot i que fonts municipals han assegurat a EFE que la Guàrdia Urbana actua «sempre» que detecta algun incompliment.

Agència EFE

Temes:

SOC

Notícies relacionades

SALUD,ECO

MACROECONOMIA