indústria

La plantilla d’Alcoa vaticina una solució «molt aviat»

Els representants dels treballadors afirmen que les perspectives són «molt bones»

GRAF8107. A CORUÑA, 13/01/2019.- Trabajadores de Alcoa se manifiestan por las calles de A Coruña en defensa de la actividad y del empleo, contra el ERE para 686 trabajadores que pretende la multinacional del aluminio al cerrar las plantas de A Coruña y Avilés (Asturias). EFE/Cabalar

GRAF8107. A CORUÑA, 13/01/2019.- Trabajadores de Alcoa se manifiestan por las calles de A Coruña en defensa de la actividad y del empleo, contra el ERE para 686 trabajadores que pretende la multinacional del aluminio al cerrar las plantas de A Coruña y Avilés (Asturias). EFE/Cabalar / Cabalar (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La plantilla de l’única fàbrica d’alumini primari que queda a Espanya, assentada en el municipi de Cervo (Lugo), aquest dimarts ha assenyalat que «probablement tinguem una solució ben aviat» per a la fàbrica de San Cibrao, després del pas donat per la propietària del complex, Alcoa, de tornar a negociar la venda de les instal·lacions a la societat púbica Sepi.

En l’entrega de regals i menjar durant aquesta jornada al banc d’aliments de Foz, el president del comitè d’empresa, José Antonio Zan, ha assenyalat a la premsa que la perspectiva és «molt bona» però, amb tot, s’ha mostrat caut.

«S’ha de tenir l’optimisme moderat», perquè firmat «no tenim res en concret», ha dit, per a continuació apuntar que els empleats han anat fent passos que van «en la bona línia». No obstant, «fins que no tinguem la solució per escrit, no tenim res, així que ànim i a continuar lluitant», ha animat. El comitè ha sigut convocat a una nova reunió fixada per al 7 d’aquest mes.

El president de la siderúrgica a Espanya, Álvaro Dorado, ha dirigit una carta a l’òrgan que té Zan al capdavant en què fa constar que, amb «l’objectiu de trobar una solució», el grup propietari ha pres la decisió de reconsiderar l’operació amb la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi), «tal com el Govern i els representants dels treballadors han anat demandant».

La propietària del complex industrial de Cervo posa, amb tot, una condició, i és la que la vaga indefinida que va començar l’octubre passat es doni per acabada, amb l’objectiu que «el procés es pugui desenvolupar en un ambient de normalitat i pau social».

Notícies relacionades

Alcoa afegeix que «continua oberta al diàleg tant amb els representants dels treballadors com amb els representants institucionals», alhora que «manté el seu compromís d’assegurar el millor resultat possible» per als seus empleats.

L’empresa va comunicar un dia abans de la nit de Nadal la seva decisió de recórrer davant el Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Galícia que va anul·lar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ero) que la firma volia aplicar a 524 treballadors de la seva planta de San Cibrao.

Temes:

Empreses