campanya de la renda 2019

Hisenda té pendent tornar a 409.047 contribuents la seva declaració de la renda

  • Al Ministeri li falta per resoldre el 3% dels expedients que surten a tornar

  • El fisc ja ha retornat 10.400 milions d’euros a 14 milions de contribuents

Ambient en l’inici de la campanya de la renda en una oficina de l’Agència Tributària a Barcelona.

Ambient en l’inici de la campanya de la renda en una oficina de l’Agència Tributària a Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d’Hisenda té pendent tornar a 409.047 contribuents l’import de la seva declaració de la renda de la campanya del 2019. Cosa que representa només el 3% de les declaracions que queden per saldar i abonar. El fisc ja ha retornat a 14 milions de contribuents un total de 10.428 milions d’euros, segons ha informat el Ministeri en un comunicat. Durant l’exercici passat un total de 21,1 milions de contribuents van efectuar la seva declaració de la renda, i el 68,5% dels quals els va sortir a tornar.

El Ministeri d’Hisenda ha fet un balanç de la campanya de la renda del 2019, transcorreguda en circumstàncies extraordinàries a causa de la pandèmia. Això va impulsar els tràmits ‘online’, segons ha destacat el fisc en la seva nota informativa, i el 93% de les declaracions és van fer via telemàtica. Cinc punts per sobre de les 88% fetes en la campanya anterior, sense Covid.

Notícies relacionades

La campanya de la renda del 2019 deixa un balanç de xifres a l’alça, tant en nombre de declarants, com en import declarat i a tornar. El nombre de persones que devien o voluntàriament van fer la seva declaració davant el fisc es va incrementar el 2,1%, fins als 21,1 milions de declarants. D’aquests 21,2 milions de declarants, 14,4 milions va tancar la declaració amb un resultat a tornar. Gairebé set de cada deu declaracions surten a tornar.

L’import total a retornar pel fisc va ascendir a 14.063 milions d’euros, cosa que representa un lleu increment (concretament del 0,3%) respecte a la xifra registrada en aquestes mateixes dates. A Catalunya, Hisenda encara ha de pagar gairebé el 4% de les resolucions a tornar, cosa que equival a 95.960 persones que estan pendents de cobrament; contra 2,1 milions d’imports ja retornats.