Conjuntura

L’INE confirma el rebot de l’economia del 16,7% en el tercer trimestre

En el període estival es va produir una alça generalitzada en totes les activitats després del confinament general

1
Es llegeix en minuts

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat aquest dimecres el rebot del 16,7% experimentat per l’economia espanyola en el tercer trimestre d’aquest any respecte al segon, en el qual va registrar una caiguda històrica del 17,8%. Això va suposar sortir de la recessió després de les caigudes del primer i el segon trimestre. En termes internanuals, el descens es va situar en el 8,7% davant el retrocés del 21,5% del trimestre anterior.

Notícies relacionades

Aquestes xifres, que es recolzen en un creixement generalitzat de tots els components, incloent-hi el consum de les famílies, corresponen al període estival després de la desescalada una vegada finalitzat el primer estat d’alarma amb un confinament general, previ al pic del rebrot de la pandèmia que es va produir a la tardor i que continua en l’actualitat. De fet, les previsions de tancament del quart trimestre han empitjorat.

El Banc d’Espanya estima que s’ha produït un retrocés mitjà del 0,8%, si bé estableix una forquilla entre una alça del 0,6% i una caiguda del 3%, segons l’evolució de la pandèmia. Només el Govern central ha fet estimacions de creixement en el període octubre-desembre.