El Banc Sabadell relleva Jaume Guardiola

Serà substituït per César Gonzalez-Bueno, el primer conseller delegat d’ING a Espanya

zentauroepp50572366 el consejero delegado del banco sabadell  jaime guardiola in191025140435

zentauroepp50572366 el consejero delegado del banco sabadell jaime guardiola in191025140435 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

El Banc Sabadell ultima la designació de César González-Bueno com a conseller delegat de l’entitat, en substitució de Jaime Guardiola, segons ha donat a conèixer l’agència Bloomberg i han confirmat fonts coneixedores del nomenament. La sortida de Guardiola podria anunciar-se a partir d’aquesta setmana i, poc després, estaria previst que es comuniqui el nomenament del seu successor.

González-Bueno va començar la seva etapa a ING el 1998 com a primer conseller delegat del banc a Espanya, quan encara es deia ING Direct, abans d’anar ampliant les seves responsabilitats amb rols en diferents regions i fins a aconseguir el càrrec de responsable de Retail Banking Direct & International.

El banquer va abandonar ING el 2011 per continuar la seva carrera com a conseller delegat de Novagalicia Banco, en la reestructuració i privatització del qual va col·laborar. El 2014 va començar a treballar també com a conseller delegat a Gulf Bank of Kuwait.

La seva segona etapa al banc taronja va arribar el 2017, quan va ser nomenat conseller delegat d’ING Espanya i Portugal, en substitució de Peter Staal. No obstant, aquest pas per l’entitat amb prou feines va durar dos anys, ja que el grup va elegir el 2019 Roel Huisman per assumir aquesta responsabilitat. Fins al mes de maig passat, era president del consell assessor de l’entitat.

Notícies relacionades

González-Bueno, que compta amb una àmplia experiència en banca minorista i corporativa i d’inversió, així com en la gestió d’entitats financeres, va iniciar el març d’aquest any el primer acostament a Banc Sabadell.

El directiu, que passarà a ocupar la responsabilitat de conseller delegat de Banc Sabadell, va ser elegit pel fons Oaktree com a president de Solvia Desarrollos Inmobiliarios (SDIN) Residencia. Aquesta promotora pertanyia a l’entitat d’origen català i va ser venuda el 2019 per 882 milions d’euros, tot i que la seva transmissió del 100% es va completar el mes de setembre passat. 

Temes:

Banc Sabadell