ALTA VELOCITAT ‘LOW COST’

Ouigo comença a vendre bitllets de tren BCN-Madrid a 9 euros per viatjar a partir del 10 de maig

La companyia SNFC assegura que podria avançar el servei si s’eliminen les restriccions a la mobilitat

Ouigo: com aconseguir els bitllets a un euro que el nou AVE low cost llança a Espanya

Ouigo: com aconseguir els bitllets a un euro que el nou AVE low cost llança a Espanya

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Els trens deOuigo, lacompetència de l’AVE de Renfe, ha començat a vendre els bitllets a 9 euros del tren d’alta velocitat ‘low cost’ per vaitjar entre Barcelona i Madrid des del 10 de maig fins l’11 de desembre del 2021. L’inici dels viatges inicialment estava previst per al 15 de març però ha hagut de ser posposat com a conseqüència de la pandèmia. Els nens menors de 3 anys podran viatjar gratis i els que tinguin entre 4 i 13 anys podran fer-ho per una tarifa única de 5 euros.

Els trens de doble altura deOuigo, de la pública francesa SNCF, operaran en la primera de les línies que funcionarà a Espanya: el trajecte Madrid-Barcelona, amb parades a Saragossa i Tarragona. La companyia ha obert les vendes per al període posterior a l’actual estat d’alarma. La companyia reitera que «manté de tota manera la seva aposta per començar a operar a principis de la primavera, com va anunciar prèviament, en funció de l’evolució de les restriccions de mobilitat».

El servei de Ouigo comptarà amb un total de 10 sortides diàries, que uniran Madrid i Barcelona en 2 hores i 30 minuts. La línia inclourà parades a Saragossa i Tarragona. Pròximament, també arribarà a ciutats com València, Alacant, Còrdova, Sevilla i Màlaga.

Segons Alain Krakovitch, director general de Voyages SNCF a França, el projecte ferroviari de la firma a Espanya ha implicat el treball de més de 300 persones, i es posa a l’altura dels projectes del TGV Inoui, Eurostar, Thalys i TGV Lyria.

Els trens de Ouigo inclouen la novetat de ser de dos pisos, cosa que permet acomodar fins i tot a 509 passatgers. Cada unitat disposa també de bar cafeteria.

Notícies relacionades

La tarifa base és de nou euros i inclou equipatge de mà i equipatge de cabina, així com l’opció de canviar el titular del bitllet fins al dia previ al viatge. Per nou euros més per passatger, la companyia posa a disposició un ‘pack’ que inclou elecció de seient, la possibilitat de reservar un seient XL, una peça d’equipatge addicional, i connexió al sistema d’entreteniment a bord, amb pel·lícules, sèries, animacions,podcasts, revistes i jocs.

També és possible portar equipatge addicional per cinc euros, introduir el bitllet flexible per set (amb canvis il·limitats fins a 30 minuts abans de la sortida del tren), mascota per 10 euros i d’altres.

Temes:

Trens AVE