mercat de treball

Escrivá contradiu Iglesias i no veu «marge» per reduir la jornada laboral

El ministre de Seguretat Social afirma que el Govern no ha parlat d’aquesta qüestió

José Luis Escrivá.

José Luis Escrivá. / el periódico

1
Es llegeix en minuts

Nova contradicció al si del Govern. El ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions,José Luis Escrivá, ha defensat aquest dimecres que a Espanya «no hi ha marge» perreduir la jornada laboral. Unes declaracions contraposades a les realitzades la setmana passada pel vicepresident d’Assumptes Socials, Pablo Iglesias, que es va mostrar partidari d’obrir el debat sobre la jornada setmanal de quatre dies, tal com han començat a plantejar en els últims mesos diferents actors, des del principal sindicat alemany, la multinacional Unilever o el partit d’Íñigo Errejón, de Més País.

En declaracions a Catalunya Ràdio, quan se li ha preguntat per la seva opinió sobre una eventualsetmana laboral de quatre dies, ha contestat: «No em sembla que Espanya sigui un país que amb elsnivells de productivitat i competitivitat que té hagi de donar prioritat a aquest assumpte. No crec que tinguem marge per fer-ho».

Notícies relacionades

El titular de Seguretat Social també ha afirmat que en el si del Consell de Ministres no s’ha parlat d’aquest assumpte. Aquestes afirmacions del ministre contrasten amb les que va fer la setmana passada el vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials i Agenda 2030,Pablo Iglesias, queva assegurar que el Govern «explora» la reducció de la jornada laboral en el marc del «diàleg social», una mesura que, segons el seu parer, «sens dubte» afavoriria la generació d’ocupació.

Més tard, la ministra de Treball i Economia Social,Yolanda Díaz, vaexplicar que en el programa del Govern de coalició es parla de lareordenació dels usos del temps de treball, una cosa que es tractarà quan es porti a la taula dediàleg social. La nova llei d’usos del temps és una qüestió que figura en l’acord de coalició, però sobre la qual encara no s’ha discutit formalment ni en el si del Govern ni entre el Ministeri de Treball i els agents socials.