protesta de 30 treballadors

Vaga a la cantina de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca

La plantilla de 30 treballadors d’una subcontracta de Nissan convoquen aturades a partir de dimecres per pactar la seva sortida després del tancament de la factoria

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els 30 treballadors del servei de menjador de la cantina deNissana la Zona Franca estan cridats a realitzar aturades intermitents des d’aquest dimecres, per pressionar i assegurar-se unes condicions de sortida favorables. La plantilla deTecnove S. L., subcontracta de la firma automobilística, amenaça amb una vaga indefinida a partir del 18 de desembre si el seu ocupador no s’avé a negociar unes indemnitzacions per quan el 31 de desembre del 2021 les fàbriques de Nissan tanquin definitivament. Així ho ha fet públic en un comunicat el bufet d’advocatsCol·lectiu Ronda,assessor d’altres treballadors de subcontractes de Nissan, com Acciona.

Les condicions de sortida per als 2.500 empleats de Nissan a la Zona Franca, Sant Andreu i Montcada i Reixac ja van quedar fixades a principis d’agost, quan després de més de 90 dies de vaga sindicats i empresa van rubricar els paquets d’indemnitzacions i prejubilacions. No obstant, la mateixa Nissan va reconèixer que uns18.000 treballadorspodien veure’s afectats indirectament pel seu procés de tancament. I els de Tecnove S. L. formen part d’aquest grup de potencials damnificats. Els 30 empleats de la subcontracta encarregada de prestar serveis de restauració a la fàbrica de la Zona Franca pressionen la seva ocupadora amb una amenaça devagaperquè s’assegui a negociar amb ells i tanquin al més aviat possible les seves pròpies condicions de sortida.

Notícies relacionades

«Aquests treballadors només saben que una part de la plantilla està en erto des de fa sis mesos i que la seva empresa té un contracte amb Nissan fins que aquesta finalitzi la seva activitat a Barcelona, però no tenen cap altra certesa. Ni sobre el que passarà a partir del 31 de desembre del 2021 ni sobre el que passarà fins que arribi aquell moment», ha declarat l’advocat del Col·lectiu RondaJosep Pérez.La plantilla de Tecnove S. L. ha manifestat la seva inquietud per les condicions amb què han sigut cessats empleats d’altres subcontractes, com ésel cas d’Acciona.En l’esmentat episodi, després de gairebé dos mesos de negociacions, els treballadors van ser acomiadats amb la indemnització mínima fixada per llei i el cas està actualment pendent de judici al TSJC.

Altres subcontractes de Nissan han anat ja pactant el seu tancament progressiu i compassat amb les produccions del gegant nipó amb millors resultats. És el cas, per exemple, de Tachi-S, on es van pactar indemnitzacions de 43 dies per any treballat i complements lineals, segons van informar fonts d’UGT-Fica. Actualment la reindustrialització de Nissan segueix el seu curs i el Govern, juntament amb la Generalitat, l’empresa i els sindicats, estan pendents de buscar un successor per als terrenys de la Zona Franca. En l’última reunió entre les parts es va pactar contractar una empresa que busqui i filtri els possibles candidats.