AUTOMOCIÓ

Tesla anuncia una nova ampliació de capital per 4.277 milions d’euros

La companyia col·locarà prop de 7,79 milions en noves accions per segona vegada des del mes de setembre

La planta d’Alemanya pateix un altre revés i es paralitza la tala d’arbres, hàbitat de serps i sargantanes

La companyia automobilística oferirà les seves accions a través dels bancs Goldman Sachs, Citigroup, Barclays, BNP Paribas, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Société Générale i Wells Fargo.

Tesla anuncia una nova ampliació de capital per 4.277 milions d’euros
2
Es llegeix en minuts

La companyia automobilística (i d’enginys aeroespacials, entre altres camps)Tesla posarà al mercat una nova emissiód’accions per valor de 4.277 milions d’euros(5.000 milions de dòlars) en els pròxims dies. Aprofitant que els títols de l’empresa liderada perElon Muskhamultiplicat els seus títols per més de set punts l’últim any, Tesla realitzarà abans que acabi el 2020 una novaampliació de capital, la segona després de la que va efectuar el mes de setembre passat i pel mateix import.

Per a aquesta edició d’accions, Tesla ha firmat unacord (amb pagament decomissions del 0,25%sobre el preu de venda) amb els principals bancs. Així, qualsevol accionista que desitgi adquirir els títols ho haurà de fer a través de les entitatsGoldman Sachs, Citigroup, Barclays, BNP Paribas, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Société Générale i Wells Fargo. En la primera emissió del setembre passat la comissió per als bancs es va situar en el 0,5%. Tesla va cotitzar dilluns en498,32 dòlars per acció.

Per a la nova operació s’estima que l’empresa posi en circulació una micamés de 7,79 milions de noves accions,fet que elevaria el nombre total detítols fins als 955,7 milions. La companyia ha assenyalat que el nombre final d’accions dependria del preu al qual cotitzin els títols. A més, han anunciat que cada dia designaran el nombre màxim d’accions que es vendran a través de les entitats seleccionades, o al seu lloc acordaran amb els bancs el preu màxim de venda.

Problemes amb la planta d’Alemanya

Notícies relacionades

A més d’aquest anunci d’ampliació de capital,Tesla també ha sigut protagonista després dels últims problemes amb la justícia alemanya en relació amb la seva planta de producció al sud deBerlín, amb la qual la marca espera aconseguir una producció anual de 500.000 vehicles.El pols amb elscol·lectius ecologistes(l’associació Grüne Liga a Brandenburg) els ha portat a haver desuspendre temporalment la tala d’arbres a la zona,amb una superfície de bosc d’unes82,8 hectàrees, en la qual Tesla treballa en l’ampliació de la seva planta de cotxes elèctrics (la posada en marxa de la qual està prevista per a l’any vinent).

El tribunal deFrankfurt que ha determinat la paralització temporal de la tala, assenyala que la decisió és temporal. El jutge estima que l’operació de tala és contrària a la legislació mediambiental alemanya, tant pel referent als boscos com a l’impacte negatiu a l’hàbitat de serps i sargantanes. El mes de febrer passat ja van haver de paralitzar provisionalment la tala de 90 hectàrees d’arbres a la zona, ja que en aquesta ocasió els daminificats eren els ocells i les formigues. La companyia va iniciar els treballs de construcció i ampliació de la plantaabans de rebre l’informe definitiude la justícia alemanya, que va autoritzar l’operació tot i que advertint-los que no estava decidida.

Temes:

Elon Musk Tesla