Comerç

Ikea deixarà de publicar el seu catàleg

L’última edició imprimirà 40 milions de còpies

Ikea deixarà de publicar el seu catàleg
1
Es llegeix en minuts

Després de70 anys d’existència, Ikea deixarà de publicar el seu famós catàleg en paper, del qual cada any es distribueixen desenes de milions d’exemplars a tot el món, va anunciar dilluns l’empresa principal del gegant suec de mobles.

«Els hàbits dels consumidors han canviat, i menys gent llegeix el catàleg Ikea que anys enrere.Inter Ikea Systems –una divisió del propietari de la marca Inter IKEA Group–, el franquiciador global d’Ikea, va prendre la commovedora però racional decisió d’acabar respectuosament amb la carrera del catàleg Ikea», escriu l’empresa en un comunicat.

El catàleg del 2021, que es reparteix des de l’estiu del 2020,«serà l’últim a ser distribuït»,va confirmar a l’AFP un portaveu d’Inter Ikea,Jakob Holmström.

Llançada a Suècia el 1951 pel fundador d’Ikea, Ingvar Kamprad, la publicació, un dels documents més impresos al món, va arribar a la seva difusió rècord el 2016, amb 200 milions d’exemplars en prop de 50 països i 32 idiomes. La seva primera edició, el 1951, amb la ‘MK Wing Chair’ a la portada, va tenir una tirada de 285.000 còpies i es va distribuir al sud de Suècia. L’últim, d’aquest any, arriba als 40 milions de còpies. Canvi digital

Ingvar Kamprad milions de còpies. Canvi digitalLa decisió és part de l’impuls d’IKEA pertornar-se més digitala mesura que els consumidors busquen cada vegada més inspiració en línia, així com també comprar a través de la web. En els 12 mesos fins a finals d’agost, les vendes ‘online’ d’IKEA van augmentar un 45%.

Notícies relacionades

«El nombre de còpies ha disminuït, però també hem vist que la gent ha utilitzat molt més el nostre lloc web, aplicacions i xarxes socials. El catàleg s’ha tornat cada vegada menys important», va dirKonrad Gruss, director general de la franquícia Inter IKEA Systems. «L’interès en el catàleg ha baixat», va dir a Reuters en una entrevista.

Gruss, un veterà d’IKEA que va assumir el nou càrrec al juny, va dir que es va sentir emocionat per la decisió, ja que el catàleg ha sigut una gran part d’IKEA per a ell i per a altres empleats, que van créixer amb ell.

Temes:

Ikea Comerç