248 acomiadaments

Acord a TE Connectivity per tancar la planta de Montcada el 2022

Els sindicats pacten les condicions de sortida, amb prejubilacions i indemnitzacions de fins a 60 dies per any treballat per als 248 acomiadats

TE Connectivity arriba a un acord amb els sindicats per clausurar la seva fàbrica a Montcada i Reixach. La firma de components per a l’automoció garanteix prejubilacions a partir dels 55 anys i indemnitzacions de 60 dies per any treballat.

te-connectivity

te-connectivity

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció de TE Connectivity i els sindicats han arribat a un acord per al tancament de la planta que té la multinacional a Montcada i Reixach (Vallès Occidental). La clausura de la factoria es realitzarà de forma progressiva fins a l’abril del 2022, quan es liquidaran els últims dels 248 empleats que actualment operen en aquesta planta. La companyia especialitzada en la producció de components de l’automoció finalitza així amb acord el període de consultes del seu ero, tal com han anunciat empresa i sindicats mitjançant els respectius comunicats aquest dijous.

Els 324 empleats de TE Connectivity sortiran després dels seus acomiadaments amb un paquet de prejubilacions i indemnitzacions per sobre del mínim fixat per llei. Els empleats amb més de 55 anys, i un mínim de 15 anys d’antiguitat en l’empresa, podran acollir-se a un retir anticipat. I la resta d’empleats sortiran amb una indemnització de 60 dies per any treballat, amb un límit de 50 mensualitats, més del doble fixat per llei. L’entesa entre empresa i sindicats arriba després de més d’un mes de negociacions (amb vagues entremig) i ha sigut ratificat per la plantilla en assemblea.

Notícies relacionades

TE Connectivity tanca així el seu segon ero en dos anys, ja que el 2019 va pactar un acomiadament col·lectiu per liquidar 94 treballadors i ratificant un compromís d’ocupació i assegurant les produccions a la factoria de Montcada i Reixac. La firma va incomplir aquest compromís fa unes setmanes, quan va anunciar un nou expedient. Aquest ja per tancar la planta. Finalment, el tancament, segons les condicions pactades, començarà a partir del maig del 2021 i s’allargarà fins a l’abril del 2022, quan la direcció clausurarà la seva fàbrica.

TE Connectivity liquida així el seu expedient i se suma a la llista de companyies del sector industrial català que han efectuat un ero en els últims mesos. Des del gener un total de 5.238 treballadors s’han vist afectats per un acomiadament col·lectiu a Catalunya, segons les últimes dades actualitzades a data d’octubre pel Departament de Treball de la Generalitat. El sector de l’automoció ha sigut un dels principals damnificats, amb firmes com Robert Bosch, Saint Gobain o Faurecia, entre d’altres, que també han efectuat expedients d’extinció.