Vivenda

El Govern estudia habilitar expropiacions de vivendes buides als municipis de baixa demanda

L'Executiu català prepara una reforma de la llei de vivenda per requisar cases buides més enllà de les zones d'alta demanda acreditada

zentauroepp46646125 pla mitj  del conseller de territori  dami  calvet  en roda 190121145452

zentauroepp46646125 pla mitj del conseller de territori dami calvet en roda 190121145452 / Andrea Zamorano

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern de la Generalitat vol reformar la llei de vivenda per habilitar l’expropiació de vivendes buides a tots els municipis i no només en els que tenen una forta demanda acreditada, com fins ara. Així ho ha explicat el secretari d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, en un acte amb periodistes per presentar el programa de promoció de la vivenda al món rural. Aquest programa busca facilitar que persones i famílies puguin instal·lar-se a nuclis rurals i lluitar contra la seva despoblació mitjançant la rehabilitació de cases en desús.

Actualment, l’expropiació de vivendes buides es pot aplicar a municipis amb forta demanda acreditada. A través de la reforma en la qual està treballant, la Generalitat vol estendre aquesta possibilitat a la totalitat de municipis, per poder «aplicar aquesta gestió a tots els municipis del món rural». La llei permet expropiar pisos en desús si els propietaris no els conserven en bon estat o a poblacions amb una forta demanda de vivenda acreditada.

Notícies relacionades

Amb el programa de promoció de la vivenda al món rural, la conselleria de Territori fomentarà l’accés a la vivenda rural actuant de mitjancera amb els propietaris dels pisos buits i les persones interessades en viure-hi per buscar fórmules de tinença acceptable per les dues parts.

Serra ha explicat que en alguns «casos molt concrets», en els quals el propietari incompleixi el seu deure de manteniment de la vivenda i no vulgui posar-la a disposició d’aquest programa, es podria arribar a l’«expropiació». Ha assegurat que l’expropiació «és un instrument més» i que només s’aplicarà a casos molt concrets».