finançament

El BBVA llança una hipoteca per a vivendes eficients energèticament

El crèdit es concedeix a tipus fix en condicions adaptades als clients que el subscriguin

zentauroepp54990215 economia bbva200918194849

zentauroepp54990215 economia bbva200918194849 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA  llança al mercat una hipoteca destinada a la compra de vivenda amb màxima eficiència energètica (qualificació A), que bonifica aquells clients conscienciats amb la protecció del medi ambient. Aquesta hipoteca, denominada Casa Eficient, és un producte que s’uneix a l’oferta sostenible de l’entitat a Espanya, tant per a empreses i grans institucions com per a pimes i clients particulars.

La nova hipoteca ofereix un tipus d’interès fix, en condicions especials adaptades a tots aquells clients que la subscriguin i que vulguin adquirir una vivenda amb màxima eficiència energètica. Segons l’INE, a tancament d’agost del 2020, el 46,2% dels nous préstecs hipotecaris a Espanya s’han contractat a tipus fix.

«Volem que els nostres clients puguin adaptar-se a un nou entorn amb solucions adequades als moments que estem vivint i que, a més, facilitin la seva transició ecològica. Això els permetrà no només protegir el medi ambient, sinó ser més resilients davant futures crisis. Nosaltres volem continuar sent un dels bancs més actius d’Espanya, oferint solucions sostenibles que impactin positivament en l’entorn», ha afirmat Ana Pitarch, responsable de clients particulars de BBVA Espanya.

Segons dades de la Comissió Europea, els edificis són responsables del 40% del consum energètic de la UE i del 36% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Per aquesta raó, fomentar la compra de vivendes amb certificació energètica A és essencial per abordar el desafiament del canvi climàtic.

Amb aquesta nova hipoteca, BBVA amplia la seva gamma d’alternatives sostenibles als seus principals productes financers a Espanya. Entre els últims llançaments destaquen la línia de préstec per a la promoció de vivendes d’alta eficiència energètica, el préstec Cotxe Ecològic, tant per a pimes i autònoms com per a particulars, o la primera targeta de plàstic reciclat a Espanya. A tancament de setembre, el BBVA ha mobilitzat prop de 1.400 milions d’euros en productes d’inversió sostenibles i més de 2.800 milions d’euros en productes d’actiu a Espanya.

Clau per a la recuperació econòmica

Notícies relacionades

La sostenibilitat s’ha convertit en una de les claus per a la recuperació econòmica després de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El 2018, l’entitat va anunciar el seu compromís per mobilitzar 100.000 milions d’euros en finançament sostenible entre el 2018 i el 2025. A tancament de juny del 2020, el BBVA havia mobilitzat més de 40.000 milions d’euros (el 40% de l’objectiu fins al 2025) i s’ha compromès a ser neutre en emissions de CO2el 2020.

«L’entitat és conscient del paper que juga el sector financer en l’avenç cap a la neutralitat climàtica i els ecosistemes saludables. En aquesta línia, el banc s’ha adherit a l’aliança europea verda on les administracions, les empreses, els agents socials i les ONG aposten per una sortida sostenible a la crisi per la Covid-19», destaca l’entitat.

Temes:

Hipoteques BBVA