Energies renovables

Audax col·loca 125 milions d'euros en bons verds convertibles

Els fons es destinaran a finançar projectes verds com la construcció de plantes fotovoltaiques

joseelas

joseelas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup energètic Audax Renovables, que integra els negocis de generació i comercialització d’electricitat renovable i gas, ha completat l’emissió de bons verds per import de 125 milions d’euros eventualment convertibles en accions ordinàries.

L’operació ha provocat una sobredemanda de 2,4 vegades, segons ha informat l’empresa, i ha obligat a efectuar un important prorrateig. En concret, s’ha realitzat una emissió de 125 milions d’euros amb data de venciment final per al novembre del 2025 i un tipus d’interès anual del 2,75%.

Els bons són convertibles en accions ordinàries d’Audax Renovables per part dels inversors en qualsevol moment i a discreció de la companyia a partir del tercer any, sempre que el títol es mantingui en els nivells de cotització establerts.

Notícies relacionades

Aquesta primera emissió internacional de bons verds contribuirà a reforçar encara més la liquiditat de la companyia, diversificant les seves fonts de finançament. En concret, els fons s’utilitzaran per finançar o refinançar projectes verds elegibles segons es defineixen en el Marc Normatiu de Referència per a Finançament Verd del Grup, incloent-hi el finançament de la construcció de plantes fotovoltaiques, amb una capacitat total instal·lada de 750 megawatts a l’any durant els pròxims cinc anys.

Amb aquesta operació internacional, Audax Renovables amplia la base d’inversors internacionals de prestigi, augmentarà el ‘free float’ de la companyia en nivells del 30% i millorarà la liquiditat del títol, fent un pas molt significatiu per consolidar la seva posició en el mercat. L’operació ha sigut dirigida de manera coordinada per Goldman Sachs International i per BNP Paribas i ha comptat amb més de 50 inversors internacionals que han valorat molt positivament Audax Renovables.

Temes:

Energia Empreses