30 nov 2020

Anar al contingut

Energies renovables

Audax col·loca 125 milions d'euros en bons verds convertibles

Els fons es destinaran a finançar projectes verds com la construcció de plantes fotovoltaiques

El Periódico

Audax col·loca 125 milions d'euros en bons verds convertibles

El grup energètic Audax Renovables, que integra els negocis de generació i comercialització d’electricitat renovable i gas, ha completat l’emissió de bons verds per import de 125 milions d’euros eventualment convertibles en accions ordinàries.

L’operació ha provocat una sobredemanda de 2,4 vegades, segons ha informat l’empresa, i ha obligat a efectuar un important prorrateig. En concret, s’ha realitzat una emissió de 125 milions d’euros amb data de venciment final per al novembre del 2025 i un tipus d’interès anual del 2,75%.

Els bons són convertibles en accions ordinàries d’Audax Renovables per part dels inversors en qualsevol moment i a discreció de la companyia a partir del tercer any, sempre que el títol es mantingui en els nivells de cotització establerts.

Aquesta primera emissió internacional de bons verds contribuirà a reforçar encara més la liquiditat de la companyia, diversificant les seves fonts de finançament. En concret, els fons s’utilitzaran per finançar o refinançar projectes verds elegibles segons es defineixen en el Marc Normatiu de Referència per a Finançament Verd del Grup, incloent-hi el finançament de la construcció de plantes fotovoltaiques, amb una capacitat total instal·lada de 750 megawatts a l’any durant els pròxims cinc anys.

Amb aquesta operació internacional, Audax Renovables amplia la base d’inversors internacionals de prestigi, augmentarà el ‘free float’ de la companyia en nivells del 30% i millorarà la liquiditat del títol, fent un pas molt significatiu per consolidar la seva posició en el mercat. L’operació ha sigut dirigida de manera coordinada per Goldman Sachs International i per BNP Paribas i ha comptat amb més de 50 inversors internacionals que han valorat molt positivament Audax Renovables.

Temes: Energia Empreses