Restriccions per la pandèmia

Sánchez anuncia un nou pla d'ajuts a les pimes

El president cita els sectors del turisme, l'hostaleria, el comerç, l'oci i la cultura

El pla preveu incloure ajuts directes, mesures fiscals i millores en els crèdits de l'ICO

GRAFCAV827. PAMPLONA, 13/11/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, al termino de su intervención en el palacio de Congresos Baluarte, donde ha presentado España Puede, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española, que guiará la ejecución de 72.000 millones de euros de fondos europeos hasta el año 2023. EFE/ Jesús Diges

GRAFCAV827. PAMPLONA, 13/11/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, al termino de su intervención en el palacio de Congresos Baluarte, donde ha presentado España Puede, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española, que guiará la ejecución de 72.000 millones de euros de fondos europeos hasta el año 2023. EFE/ Jesús Diges / Jesús Diges (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar aquest divendres a Pamplona la pròxima aprovació de «noves mesures per salvar milers d’empreses, milers de petites i mitjanes empreses que són viables, treballadors autònoms, i més recolzament per continuar superant els obstacles».

Sánchez va dir que el Govern porta treballant «des de fa setmanes» en aquestes noves mesures i es va referir als sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia. Va citar en particular «el turisme, l’hostaleria, la restauració, el transport, el petit comerç, l’oci i les activitats culturals», donant a entendre que aquests podrien ser els principals destinataris dels ajuts.

 

Fonts governamentals han confirmat a EL PERIÓDICO que el Govern prepara ajuts directes per a la hostaleria i el comerç, així com mesures de tipus fiscal (estatal i municipal) i sobre cotitzacions socials i altres en l’àmbit financer, relacionades amb l’ampliació del termini de carència dels crèdits ICO, possiblement, a 12 mesos.

Reforçar la solvència

Notícies relacionades

En el disseny de les noves mesures participen els ministeris d’EconomiaIndústriaSeguretat Social, Treball i Hisenda. En les pròximes setmanes està prevista la convocatòria d’una conferència sectorial conjunta de Turisme i Comerç amb responsables autonòmics i de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) per coordinar els nous ajuts en què també es pretén implicar les administracions autonòmiques i municipals.

El Govern treballa, a més, en nous mecanismes per reforçar la solvència de les empreses, en particular les pimes, en els pròxims mesos, tal com va avançar la vicepresidenta econòmica Nadia Calviño a EL PERIÓDICO. «De la mateixa manera que hi ha un fons de recolzament a la solvència per a empreses estratègiques de més grandària, hem d’explorar instruments per reforçar la solvència de les pimes. Estem analitzant diferents opcions», va admetre la vicepresidenta.