CONTROL DE LA PANDÈMIA

La Cambra impulsa tests ràpids de la Covid a 24,75 euros

La institució defensa que el Govern estengui la prova i que es pugui fer també fora de la xarxa sanitària pública

segea53198150 13 01 2020 el presidente de la c mara de comercio  joan cana200422165537

segea53198150 13 01 2020 el presidente de la c mara de comercio joan cana200422165537 / David Zorrakino - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

La Cambra de Comerç de Barcelona habilitarà punts per realitzar tests ràpids d’antígens a Granollers i Barcelona. La institució considera que l’actual situació de pandèmia requereix la realització urgent de tests ràpids fora de la xarxa sanitària pública per controlar l’expansió de la pandèmia. El cost d’aquesta prova serà de 24,75 euros i oferirà un document amb els resultats amb una validesa de set dies.

Els punts previstos per la Cambra s’ubicaran en el centre de serveis a les empreses Can Muntanyola de Granollers i a la Llotja de Mar. La biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics realitzarà els tests d’antígens d’aquesta prova pilot.

Des de la Cambra s’ha defensat en reiterades ocasions que, en absència d’una vacuna o un tractament efectiu contra la Covid, cal intensificar la detecció de positius i el rastreig dels seus contactes i destinar més recursos. La idea és que es promoguin des del Govern les proves amb tests ràpids per a tota la població possible, seguint l’exemple de països com Eslovàquia, i destinar tots els recursos disponibles per fer-ho possible, habilitant punts com les farmàcies per realitzar aquest tipus de proves.

Reduir les restriccions

«L’ús massiu del test d’antigen, com ja apunten veus de la comunitat científica, podria ajudar a reduir significativament tant les restriccions com la corba i el nombre de morts. En altres paraules: permetrien reactivar l’economia, descongestionar els hospitals i salvar vides», conclou la Cambra.

Notícies relacionades

Els actuals tests d’antígens tenen l’avantatge respecte de les proves PCR que donen resultats en 15 minuts. Això els converteix en una bona eina per controlar de manera més àgil l’evolució de la pandèmia ja que obren la possibilitat per exemple a ser aplicats de forma massiva i realitzar cribratges ràpids a un cost privat més assumible per l’empresa, tant pel que fa a preu com a temps d’espera de resultats.

Els interessats a fer-se la prova hauran de reservar cita prèvia a través de la pàgina web https://ja.cat/testCovid, on també trobaran informació sobre la campanya. Les proves també estaran obertes a persones sense cita que acudeixin al punt, però hauran d’esperar el seu torn, ja que es donarà prioritat a persones amb reserva de cita. La biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics s’encarregarà de realitzar els tests d’antígens amb el recolzament de personal sanitari qualificat. L’empresa també entregarà als pacients un certificat digital amb els resultats de la prova que tindrà una validesa de 7 dies. Aquesta primera prova pilot ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Blueberry Diagnostics i el Centre de serveis a les empreses Can Muntanyola.