Projecte de Pressupostos

Escrivá retreu al Banc d'Espanya que parli de pensions i sous públics

El ministre de Seguretat Social demana al governador que se centri en la política monetària

El Govern defensa la pujada salarial del 0,9% per a pensionistes i empleats públics

rosas55760747 escriv201105102133

rosas55760747 escriv201105102133 / Marta Fernandez Jara

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha retret aquest dijous al governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, que dediqués la seva intervenció d’ahir en el Congrés a partides «micro» dels Pressupostos del 2021, com les pensions i els sous públics, en lloc de parlar de la política monetària i macroprudencial, que és el que s’espera, ha dit, d’aquesta entitat.

«Quan el governador del Banc d’Espanya va al Parlament el que ens interessa saber és què passarà amb la política monetària, la macropudencial, què passarà amb els bancs, quines són les previsions d’inflació [...] M’hauria interessat més sentir això», ha apuntat Escrivá durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d’Europa Press.

Notícies relacionades

Escrivá ha defensat el manteniment del poder adquisitiu de pensionistes i empleats públics, assegurant que és una «manera de transmetre certesa» als ciutadans i una decisió «legítima», i ha advertit que això «no té res a veure ni posa en qüestió el camí de consolidació fiscal a mitjà termini». «El problema del dèficit públic no està en les pensions ni en els sous públics», ha emfatitzat.