TELECOMUNICACIONS

Vodafone suprimirà almenys el 35% dels equips de Huawei al Regne Unit

La multinacional adoptarà progressivament tecnologies obertes en 5G per no dependre del gegant xinès

zentauroepp33288507 barcelona  barcelon s  23 03 2016   econom a   una mujer hab180716130405

zentauroepp33288507 barcelona barcelon s 23 03 2016 econom a una mujer hab180716130405 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La filial britànica de Vodafone implementarà tecnologies obertes a la seva xarxa de telecomunicacions i reduirà la presència d’equips de la multinacional xinesa Huawei. En concret, implementarà RAN obert en 2.600 punts de la xarxa fins al 2027, en un procés que s’iniciarà l’any vinent. La mesura respon a la petició expressa del Govern de Londres. 

Fins ara, Espanya no ha vetat l’ús dels equips de telecomunicacions dels fabricants xinesos com Huawei i ZTE a les xarxes dels operadors espanyols. Els EUA pressionen tots els països perquè suspenguin l’ús dels equips de Huawei a les seves xarxes al considerar que la firma xinesa està controlada pel Govern xinès i poden utilitzar els seus equips per a tasques d’espionatge. 

Un representant de Vodafone va reconèixer a a Mobile World Live que es desplegarà tecnologia RAN oberta a Gal·les i el sud-oest d’Anglaterra, reemplaçant el 35% del «patrimoni de Huawei» al Regne Unit.

El desplegament està programat per al 2022, amb un procés d’adquisició emplaçaments que començarà el 2021. Vodafone ha sigut un dels principals patrocinadors del sistema Open RAN, com es coneixen els sistemes de tecnologia de xarxa en què el ‘hardware’ de ràdio es basa en servidors estàndard, i en les quals les interfícies o llenguatges entre dispositius són obertes i estandarditzades. 

Tots els operadors del Regne Unit estan treballant per complir una prohibició governamental que els obliga a retirar l’equip del proveïdor xinès de les xarxes 5G per al 2027.

Notícies relacionades

Vodafone sempre ha defensat que la tecnologia RAN oberta obre la porta a més proveïdors de tecnologia de xarxa, en lloc de dependre del ‘hardware’ altament personalitzat disponible de només uns quants proveïdors.

Els proveïdors tradicionals, incloent-hi Nokia i Ericsson, també s’han compromès a desenvolupar la tecnologia oberta juntament amb les ofertes tradicionals. Aquests protocols de comunicacions oberts permeten actualitzar determinades parts de la xarxa de manera modular, és a dir sense afectar la funcionalitat del sistema al complet. 

Temes:

Vodafone