AGENDA
El calendari laboral del 2021 tindrà nou dies festius comuns a tot Espanya
A les 8 festes nacionals no substituïbles s'hi afegeix el Dia de Reis, que celebraran totes les autonomies

segunda-pascua
El calendari laboral del 2021 recull un total d’11 dies festius estatals (entre substituïbles i no substituïbles), dos menys que el 2020, dels quals 9 se celebraran de manera conjunta a tot Espanya (els no substituïbles més el Dia de Reis), un més que aquest any, segons la resolució de la Direcció General de Treball publicada aquest dilluns en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).
En concret, els vuit dies festius no substituïbles són divendres 1 de gener (Any Nou), el divendres 2 d’abril (Divendres Sant), el dissabte 1 de maig (Festa del Treball), el dimarts 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), el dilluns 1 de novembre (Tots Sants), el dilluns 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola), el dimecres 8 de desembre (Immaculada Concepció) i el dissabte 25 de desembre (Nadal).
En els altres tres dies festius comuns més, el dimecres 6 de gener (Reis), el dijous 1 d’abril (Dijous Sant) i el dilluns 16 d’agost (dilluns següent a l’Assumpció de la Mare de Déu), les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració. En el cas del Dia de Reis, totes les autonomies l’han mantingut el mateix dimecres.
La principal novetat del calendari laboral del 2021 és que torna l’aqüeducte de la Constitució, al caure el 6 de desembre en dilluns i el 8 en dimecres. A més, el fet que Sant Joan sigui dijous i el 12 d’octubre dimarts obre la possibilitat de fer pont a Catalunya aquells caps de setmana. Hi ha tres dies festius dissabte: l’1 de maig, la Diada i Nadal.
Dijous Sant, dia festiu a gairebé tot Espanya
El Dijous Sant (1 d’abril) és festa a totes les comunitats autònomes excepte Catalunya i el País Valencià. Per la seva banda, el dilluns 16 d’agost serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries i Castella i Lleó. La resta de comunitats han optat per traslladar el dia festiu que cau en diumenge a altres dies de l’any.
Notícies relacionadesEl divendres 19 de març (Sant Josep) només serà festa al País Valencià, Extremadura, Comunitat de Madrid, Múrcia, Galícia, Navarra i País Basc. Als dies festius nacionals, cal sumar-hi els dies festius autonòmics i locals.
Entre les facultats reconegudes a les comunitats autònomes es troba també la possibilitat de substituir el descans del dilluns següent a les festes estatals que coincideixen diumenge per la incorporació a la relació de festes de la comunitat autònoma d’altres que els siguin tradicionals, així com l’opció entre la celebració de la festa de Sant Josep o la de Sant Jaume Apòstol al seu corresponent territori. Així mateix, l’Estatut dels Treballadors faculta aquelles autonomies que no puguin establir una de les seves festes tradicionals per no coincidir amb diumenge un suficient nombre de festes nacionals per afegir, l’any que així ocorri, una festa més, amb caràcter de recuperable, al màxim de 14.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats
- Els riscos de la xenofòbia Llibertat per als còmplices Un detingut a Mataró per incitar la "cacera" de migrants a Múrcia