COMPANYIES D'ASSEGURANCES

Mapfre va guanyar 450 milions fins al setembre, el 2,7% menys

La companyia abonarà un dividend a compte dels resultats de l'exercici 2020 de 5 cèntims bruts per acció

mapfre

mapfre

2
Es llegeix en minuts

Mapfre va obtenir un benefici net de 450,4 milions d’euros durant els primers nou mesos de l’exercici 2020, cosa que va representar un descens de 2,7%, a causa de l’impacte de la crisi de la Covid, dels terratrèmols de Puerto Rico, del tifó del Japó i del sanejament del fons de comerç del negoci d’assistència el 2019. Els ingressos de la companyia van arribar als 19.051 milions d’euros entre gener i setembre, cosa que suposa un 11,9% menys que en el mateix període de l’any anterior, mentre que les primes es van reduir en la mateixa proporció (-11,9%), fins als 15.550 milions d’euros.

A tipus de canvi constant i descomptant l’efecte de la pòlissa biennal de Pemex (Mèxic) que es va emetre el 2019, la reducció del volum de primes seria del 3%, segons ha comunicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Mapfre ha explicat que l’evolució de les magnituds econòmiques més rellevants s’ha d’emmarcar en el context de la crisi de la Covid-19, que ha suposat un alentiment de l’activitat econòmica i el confinament temporal de la població en la major part dels països on opera.

En aquest sentit, ha fet referència als impactes directes en les unitats d’assegurances, principalment en defuncions a Espanya, i en vida-risc al Brasil i la resta de Llatinoamèrica. També ha apuntat als sinistres relacionats amb la pandèmia a Mapfre RE o a la caiguda dels ingressos financers conseqüència de la pressió sobre les rendibilitats i els menors ingressos per dividends i per immobles.

Aquesta situació ha donat lloc a un entorn macroeconòmic advers, amb caigudes rellevants dels mercats borsaris, descensos continuats en els tipus d’interès, i depreciacions significatives de monedes davant l’euro, principalment el real brasiler, pes mexicà i dòlar dels EUA.

La ràtio combinada del grup al finalitzar el mes de setembre es va situar en el 95,2%, amb una millora d’1,1 punts percentuals. Mapfre ha afegit que hi ha una reducció de la sinistralitat, especialment en automòbils, en països com Espanya, els Estats Units i Turquia, tot i que s’ha incrementat en altres rams com en multirisc empresarial i defuncions a Espanya.

Els fons propis de Mapfre van ascendir a 8.412 milions d’euros, un 5% menys que el desembre de l’any passat, tot i que des del final del primer trimestre, data en la qual per primera vegada afloren els impactes de la Covid, han crescut 552 milions. Així mateix, els actius totals es van situar en 68.816 milions d’euros, un 5% menys que al tancament del 2019, com a conseqüència de la caiguda dels mercats borsaris, la depreciació de les monedes i la reducció de l’activitat.

Notícies relacionades

La ràtio de Solvència II es va situar en el 184%, amb un 86% de capital de màxima qualitat (nivell 1). Segons la companyia, aquests nivells destaquen la seva «solidesa, resiliència i capacitat de gestió continuada». El consell d’administració de Mapfre ha acordat abonar un dividend a compte dels resultats de l’exercici 2020 de 5 cèntims bruts per acció, que serà entregat el 22 de desembre.

La companyia d’assegurances ha assegurat que aquesta decisió s’ha pres tenint en consideració les recomanacions dels organismes de supervisió. Amb aquest pagament, la companyia haurà destinat aquest any 2020 un total de 416 milions d’euros a retribuir als seus accionistes.

Temes:

Asseguradores