Concurs de creditors

Majorica, una icona del teixit industrial de Mallorca, es posa a la venda

L'emblemàtica empresa perlera de Manacor presentarà un concurs de creditors com a conseqüència de la seva inviabilitat econòmica

majorica

majorica

1
Es llegeix en minuts
Joan Sitges

Majorica, una icona del teixit industrial de Manacor, es posa a la venda. Així ho ha comunicat la direcció de l’empresa en una reunió amb el comitè d’empresa. 

Així doncs, Majorica presentarà un concurs de creditors en els pròxims dies com a conseqüència de la situació d’inviabilitat econòmica que pateix l’empresa perlera. 

«No sabem els detalls que implica tota aquesta situació i per això ja hem sol·licitat amb els sindicats una nova trobada amb els responsables de l’empresa per aclarir-ho», van explicar membres del comitè d’empresa que van assistir a la reunió d’ahir.

Establerta el 1902 a Manacor, Majorica anava arrossegant serioses dificultats financeres i de liquiditat des de fa més de cinc anys. 

La crisi derivada de la pandèmia de Covid-19 ha motivat que s’hagi optat pel concurs de creditors, amb la qual cosa es posa a la venda oficialment. Es pot recordar que molts dels seus treballadors es troben actualment en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (erto). 

De moment, no és clar si podrien passar a l’atur o continuar inclosos en l’erto. 

«Els treballadors ens sentim orgullosos de la nostra feina i del que la Majorica ha aportat històricament a Manacor, per això farem tot el que estigui a les nostres mans perquè segueixi en funcionament 130 anys més», va explicar una de les representants dels treballadors de Majorica en el Comitè d’Empresa. 

Notícies relacionades

En aquest sentit, la direcció ha informat durant la reunió que en el transcurs dels pròxims mesos i en la mesura possible, es continuarà funcionant amb normalitat.

Les dificultats econòmiques que passa l’empresa no són cap novetat. Una situació que fa preveure als directius de Majorica que remuntar la situació serà difícil.