Segons l'ATA

La meitat dels autònoms veu perillar el seu negoci si s'arriba a un segon confinament

L'ATA alerta que 600.000 autònoms hauran de sol·licitar el cessament d'activitat especial abans de finalitzar l'any, el doble del previst, però la meitat que en el primer confinament

trabajador-autonomo

trabajador-autonomo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La declaració d’un nou d’estat d’alarma i les restriccions que l’Administració està implementant per contenir l’escalada del virus preocupen el col·lectiu d’autònoms. Fins al punt que la meitat del col·lectiu, prop d’1,5 milions de treballadors per compte propi, temen haver de tancar el seu negoci definitivament davant la possibilitat d’un segon confinament igual d’estricte que el de la primavera. Així ho reflecteix el baròmetre de l’ATA publicat aquest dimecres, que reflecteix la tendència a la baixa des del final de l’estiu de les expectatives entre els autònoms. 

Notícies relacionades

El 50,4% dels treballadors per compte propi enquestats per l’ATA afirmen que un segon confinament faria perillar seriosament el seu negoci. D’aquests, l’11,4% afirma directament que aquesta mesura li suposaria directament el tancament definitiu. Només el 20% afirma que podria continuar amb la seva activitat sense cap tipus de dificultat davant aquestes mesures d’ordre públic. 

Els rebrots que van començar a finals d’estiu i que han anat escalant entre setembre i octubre han afectat més l’activitat econòmica dels treballadors per compte propi del que preveia l’ATA en el seu moment. Ja que, segons càlculs de l’organització empresarial presidida per Lorenzo Amor, uns 300.000 autònoms ja han sol·licitat algun dels nous cessaments d’activitat habilitats pel Govern, quan la previsió inicial per a aquestes dates era de 160.000. «Abans de final d’any arribarem a 600.000 autònoms», ha declarat Amor en roda de premsa.