les cares de l'EPA

Cinthia Sánchez: «Espero que el SEPE pagui a temps en aquesta ocasió»

La jove cambrera del Belliny torna a estar en erto per segona vegada aquest any

Afirma que els veïns del barri han ajudat a compensar, en part, la falta de turistes

zentauroepp55615408 barcelona 27 10 2020 econom a retrato a cinthia s nchez  par201027155248

zentauroepp55615408 barcelona 27 10 2020 econom a retrato a cinthia s nchez par201027155248

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Aguantar perquè vindran temps millors. Aquest és el positiu missatge que el propietari del Belliny –un restaurant situat a l’Esquerra de l’Eixample– transmet als seus empleats en aquests moments d’incertesa extrema. De la plantilla de vuit persones tan sols dos continuen treballant per atendre les comandes que arriben a través de les plataformes de delivery i els clients que s’acosten al local per encarregar menjar per emportar-se. La resta estan afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació. «Esperem que aquest cap de setmana ja puguem donar servei a l’interior de l’establiment», diu Cinthia Sánchez, una de les empleades del restaurant afectades per l’erto, en un pronòstic que en aquests moments sona una mica optimista.

Notícies relacionades

Especialitzats a oferir ‘brunchs’, el Belliny és un dels molts negocis de restauració de Barcelona amb una gran dependència del turisme que s’ha hagut d’adaptar. «Hem ampliat l’oferta de menjar sa, per exemple, amb ‘poke bowls’. La gent del barri ha acollit molt bé els canvis, i això ens ha servit per compensar una mica la falta de turistes», relata la jove cambrera. No obstant, la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques també han causat víctimes laborals al Belliny: als empleats que no tenien contracte fix no se’ls ha pogut renovar.

Després del tancament forçós dels bars i restaurants decretat per la Generalitat, el nombre d’afectats pels ertos va arribar als 41.000, segons dades del Departament de Treball difoses divendres passat. En el cas de la Cinthia –com tants altres treballadors de l’hostaleria– és la segona vegada en poc més de mig any que es veu forçada a deixar de treballar. En aquesta ocasió, espera que la seva experiència amb el SEPE sigui una mica millor. «En l’anterior erto no em van pagar la prestació fins al juliol. Va ser dur haver de pagar el pis i cuidar el meu fill sense ingressos», recorda. La noia explica que aprofitarà aquesta aturada de temps indeterminada per preparar-se per reprendre aviat els seus estudis. 

Temes:

EPA Atur