Pressupostos del 2021

El Govern central anuncia que el sou dels funcionaris pujarà el 0,9% el 2021

Funció Pública xifra a 28.055 places l'oferta pública d'ocupació per a aquest any

funcionarios-de-estado-en-sus-puestos-de-trabajo

funcionarios-de-estado-en-sus-puestos-de-trabajo

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Govern central ha comunicat aquest dilluns als representants sindicals de la funció pública que el projecte de Pressupostos de l’Estat per al 2021 inclourà una pujada del 0,9% per al conjunt dels empleats públics, tal com va avançar EL PERIÓDICO. Així ho han confirmat fonts del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Aquesta és la informació que el Departament que dirigeix Carolina Darias ha fet arribar als representants sindicals poc abans de la reunió de la Taula General de Negociació de l’Administracions Publicas. La pujada, en línia amb la inflació prevista per al 2021 del 0,9%, afectarà els empleats públics de totes les administracions públiques (tant l’estatal, com l’autonòmica i la local). Aquesta és la mateixa pujada que ha disposat el Govern per a les pensions de la Seguretat Social a fi de garantir el seu poder adquisitiu al llarg de l’exercici 2021. 

Notícies relacionades

Amb aquest increment del 0,9% per a tots el fets servir públics, «el Govern reconeix la tasca del personal al servei de les administracions públiques, el seu compromís, esforç col·lectiu i contribució a l’interès general, de manera molt especial durant la pandèmia», segons fonts del Departament de Carolina Darias.

A la Taula General de Negociació prevista també està previst abordar els aspectes relatius a l’oferta d’ocupació pública d’estatal aquest any 2020, que inclou 28.055 places en total, de les quals 8.996 són de promoció interna, la xifra més gran en la història de l’Administració General de l’Estat (AGE). La resta són places noves.