mercats

La borsa del 21 d'octubre del 2020

L'Ibex 35 cedeix l'1,65%, fins als 6.811 punts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jornada d’indefinició als principals mercats de renda variable europeus i als nord-americans. A Europa, les restriccions a la mobilitat adoptades pels governs en les últimes setmanes davant el repunt del nombre de nous casos diaris fins a màxims des de l’inici de la pandèmia, ha pesat negativament en l’evolució dels principals mercats, malgrat un possible acostament en les postures dels negociadors del ‘brexit’. Les dues parts mirarien d’arribar a un acord comercial abans de mitjans de novembre.

Notícies relacionades

Aquesta notícia ha incrementat la volatilitat al mercat de divises i ha repercutit a la resta de mercats financers. En aquest sentit, la lliura ha registrat una elevada revalorització davant l’euro (1,2%) i el dòlar (1,7%), cosa que ha influït que el FTSE 100 hagi retrocedit un 1,91%. A Espanya, l’Ibex 35 ha tancat en els 6.811,5 punts, després de registrar una caiguda de l’1,65%.

El mercat també va mantenir el punt de mira als EUA, una vegada que les negociacions d’un nou programa d’estímuls fiscals segueixen més enllà del termini fixat per Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, que va finalitzar ahir. Després de les converses mantingudes amb el secretari d’Estat del Govern dels EUA, Steve Mnuchin, s’espera que continuïn acostant postures durant aquesta setmana, al mateix temps que es manté la incertesa sobre si s’assolirà el recolzament del nombre de representants del partit republicà al Senat suficients per aprovar el potencial programa d’estímuls fiscals abans de les eleccions presidencials. El Dow Jones es movia a l’alça a mitja sessió del mercat nord-americà.

Temes:

Ibex 35