a catalunya

El tancament de bars i restaurants envia gairebé 14.000 treballadors a l'erto

La xifra de nous afectats se suma a tots aquells amb una retallada de jornada ja vigent i que les noves restriccions del Govern ha augmentat

bar-cerrado

bar-cerrado / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El tancament de bars i restaurants i la limitació d’aforaments en comerços ordenats per la Generalitat ha provocat que gairebé 14.000 treballadors hagin passat a un erto durant, com a mínim, final de mes. Una xifra que s’afegeix a les reduccions de jornada ja vigents a molts sectors i que les noves restriccions ordenades pel Govern per aturar la corba de contagis han augmentat. Un total de 1.556 empreses han registrat un nou erto entre el 13 i el 19 d’octubre, segons ha confirmat el conseller de Treball, Chakir el Homrani, en un acte celebrat aquest dimarts amb l’Ajuntament de Barcelona. 

Notícies relacionades

Els nous expedients s’afegeixen sobre els ja vigents, ja que moltes empreses que de fa mesos arrosseguen limitacions sobre la seva activitat o descensos en la seva facturació ja aguantaven un erto. El setembre va tancar amb un total de 146.559 treballadors afectats per un expedient de suspensió; amb especial pes de sectors com el dels allotjaments o l’hoteler.

I un efecte col·lateral, previsible, de les noves mesures sanitàries del Govern ha sigut provocar un repunt en aquests expedients. Tant en els ja vigents, en què molts han augmentat les hores de supensió, com a les empreses que han decidit registrar-ne un de nou. La xifra total d’afectats en els últims dies ha sigut de 13.698 nous treballadors suspesos; la meitat per un tancament decretat i l’altra meitat per una limitació d’aforament.