Polítiques d'ocupació

La Generalitat i l'Ajuntament de BCN implanten la finestreta única per als serveis d'ocupació

Les dues administracions tanquen un conveni de col·laboració vigent a tota la capital catalana i que suma 500 professionals a disposició del ciutadà

avicens-toms-barcelona-activa

avicens-toms-barcelona-activa

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, han rubricat aquest dimarts el conveni de col·laboració entre el SOC Barcelona Activa. Una firma que culmina un procés de coordinació entre els respectius serveis públics d’ocupació i que persegueix facilitar al màxim els tràmits al ciutadà. És a dir, la idea és que un veí de Barcelona pugui realitzar qualsevol tràmit per a la recerca d’ocupació des de qualsevol finestreta d’una oficina pública, ja pertanyi aquesta a la Generalitat o a l’Ajuntament. I aquesta conjunció, una vegada ja oficialment firmada, s’anirà implantant progressivament en els pròxims mesos.

Notícies relacionades

La idea és que «la veïna no sàpiga qui li dona el servei, sinó que se li doni el servei», ha sintetitzat Collboni en la roda de premsa prèvia a la firma. Les dues administracions sumen més de 50 punts d’atenció a tota la capital i 500 professionals al servei de la ciutadania. El conveni pretén evitar que un barceloní a l’atur o amb ganes de canviar de feina hagi d’apuntar-se dues vegades a una borsa de treball diferent, o que hagi de rebre dos assessoraments diferents per a la seva inserció laboral. A més de millorar la informació entre les dues institucions per evitar que el ciutadà repeteixi el mateix curs de formació o no estigui ben informat de tots els ajuts o programes que poguessin interessar-li.

«Les polítiques actives d’ocupació són més importants que mai», ha declarat el conseller El Homrani, amb referència a l’actual emergència de la Covid. La rubrica d’aquest dimarts té antecedents ja amb l’anterior legislatura d’Ada Colau. El setembre del 2018 es va posar en marxa una oficina tècnica a Nou Barris que ja interconnectava els serveis de Barcelona Activa i del SOC. Dos anys després s’estén l’esmentat model a tota la ciutat, per evitar duplicitats i multiplicar l’eficàcia dels recursos que cadascuna de les administracions destina a les polítiques d’ocupació.