Informe de Sustaynalitics

Holaluz, líder mundial d'ESG en companyies elèctriques

La catalana encapçala el rànquing que mesura la sostenibilitat de les empreses cotitzades i fixa el seu nivell de risc

Pi a les oficines de l’empresa.

Pi a les oficines de l’empresa. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’elèctrica catalana Holaluz lidera el rànquing ‘ESG Risk Rating’ que mesura la sostenibilitat de les empreses cotitzades en funció del seu acompliment ambiental, social i de govern corporatiu en la categoria de companyies elèctriques. Elaborat per Sustainalytics, l’informe que analitza 189 empreses d’arreu del món valora l’impacte global positiu d’Holaluz en el medi ambient i l’entorn social i el situa en un nivell «baix de risc» en ESG.

L’índex ESG Risk Rating és una de les principals referències en el mercat de capitals. Avalua, en primer lloc, els riscos que afecten la companyia per la seva naturalesa (sector, activitat, exposició pública, etc.) i, en segon lloc, els riscos derivats de la seva gestió (transparència, criteris que regeixen la governança, polítiques d’igualtat, etc.) Això suposa l’anàlisi de més de 450 dades que donen com a resultat un nivell de risc que inversors d’arreu del món prenen com a variable per invertir o no en una companyia.

Sustainalytics reconeix, així, el lideratge d’Holaluz en el seu afany cap a la transició energètica i la situa entre el 2% d’empreses amb millor valoració d’un total de 13.028, la segona a nivell mundial en la categoria d’‘Utilities’ (446). A més, inclou Holaluz en la categoria de «baix risc» amb una puntuació de 12 (es considera «baix risc» entre 20 i 10).

«Per a Holaluz, poder certificar un nivell de risc baix i assolir la primera posició en l’‘ESG Risk Rating’ és un èxit i, alhora, la confirmació que continuem sent fidels al nostre propòsit en tots els àmbits del nostre negoci. Aquesta fita, junt amb l’evolució positiva dels nostres resultats financers amb un augment de la facturació del 22,8% aquest primer semestre, converteixen Holaluz en un atractiu immillorable per a inversors que busquin inversió responsable i sostenible i que vulguin sumar cap a un futur 100% verd», ha declarat la confundadora i presidenta de l’empresa, Carlota Pi. 

Notícies relacionades

Creada fa gairebé deu anys, Holaluz és una elèctrica catalana basada en tres pilars: energia 100% verda, estalvi gràcies a l’ús intensiu de la tecnologia, i posar el client en el centre de les decisions. La companyia, que va superar al juny els 255.000 clients a Espanya i la gestió de 1.879 instal·lacions fotovoltaiques (un 57% més que en el primer trimestre del 2020), cotitza des del mes de novembre passat en el denominat en altre temps Mercat Alternatiu Borsari (MAB), ara BME Growth. 

A tancament de març, l’elèctrica tenia unes vendes consolidades de 122,9 milions d’euros corresponents al primer semestre (octubre-març), cosa que representa un augment de les vendes d’un 22,8%. Per la seva banda, el marge brut de la companyia va arribar als 9,9 milions d’euros, un augment del 81% respecte a l’exercici anterior. L’objectiu de la companyia és arribar a un milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques el 2023.