Crisi de la Covid

El Govern busca el recolzament de la patronal i els sindicats per endurir les restriccions

El vicepresident Aragonès es reuneix amb Foment, Pimec, CCOO i la UGT per prioritzar el teletreball i reforçar la prevenció als centres de treball

zentauroepp46290466 aragones  sindicatos  patronal pimec foment181217183311

zentauroepp46290466 aragones sindicatos patronal pimec foment181217183311 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb els agents socials per buscar la seva complicitat i recolzament de cara a endurir les restriccions sobre la mobilitat i l’activitat econòmica. El vicepresident Pere Aragonès i els consellers de Salut i Treball s’han reunit amb els màxims representants de Foment, Pimec, CCOO i la UGT per prioritzar el teletreball i reforçar la prevenció als centres de treball, amb l’objectiu de rebaixar la mobilitat i aturar l’escalada de contagis. La intenció traslladada pel Govern català als agents socials és la d’anunciar mesures concretes a finals d’aquesta setmana. 

Notícies relacionades

La reunió d’aquest dilluns ha sigut una primera trobada per reforçar complicitats amb els líders de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives i durant aquesta setmana tindran lloc reunions de perfil més tècnic en què concretar noves mesures. Aquest dimarts està previst que es reuneixi el Consell de Relacions Laborals de Catalunya per reforçar la recomanació del teletreball com a modalitat preferencial de jornada durant els pròxims 15 dies. La Generalitat i els agents socials també estudiaran reforçar les recomanacions en matèria sanitària, per millorar la tasca de prevenció dels comitès de seguretat laboral.

A les portes d’un empitjorament de les xifres de contagis i davant la necessitat de limitar l’activitat econòmica, principalment en llocs de trobada i socialització, el Govern busca la foto de la unitat amb els agents socials. Per mantenir-la té previst fer setmanalment una reunió del Consell del Diàleg Social, en què pretén revisar l’evolució epidemiològica de la pandèmia i les actuacions en matèria econòmica per fer-hi front.