guardó periodístic

Rosa M. Sánchez, «un exemple de rigor i veracitat»

La responsable d'Economia d'EL PERIÓDICO a Madrid rep el premi Carlos Humanes de mans del governador del Banc d'Espanya

zentauroepp55278264 eco201005201328

zentauroepp55278264 eco201005201328 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Rosa María Sánchez, responsable d’Economia d’EL PERIÓDICO a Madrid, ha rebut el premi Carlos Humanes de periodisme econòmic de mans del governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, que ha definit la periodista com un «exemple de rigor i veracitat». També ha remarcat que a aquesta combinació hi suma la seva «capacitat d’ensenyament», cosa que, segons el seu parer, és «particularment important» en aquesta crisi que vivim i un dia com el d’avui en el qual se celebra el Dia de l’Educació Financera. 

L’entrega de premis que atorga l’Associació de Periodistes Europeus, que ha arribat a la seva tercera edició, ha estat marcada pel coronavirus, amb la indicada distància de seguretat entre assistents i les mascaretes pertinents. L’exvicepresident de la Comissió Europea i encarregat de presidir el jurat del premi, Joaquín Almunia, ha destacat de Sánchez el seu «rigor, professionalitat i integritat» en l’ofici periodístic durant tota la seva trajectòria professional, de 25 anys a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i prèviament a ‘La Gaceta de los Negocios’. «Al llarg de tots aquests anys ha acumulat grans dosis de respecte entre lectors i col·legues», ha reconegut Almunia. A més, ha destacat el recolzament de Sánchez a les noves generacions de periodistes econòmics. 

Rosa María Sánchez, aquest dilluns, 5 d’octubre, a la Borsa de Madrid. / david castro

«Aquesta combinació em sembla que és particularment difícil i particularment útil en el moment en què ens trobem. Estem clarament en una situació sense precedents plena d’incertesa en la qual traslladar a la ciutadania fets veraços sobre el que està passant és particularment important», ha coincidit el governador del Banc d’Espanya, encarregat de fer entrega del guardó a la premiada.

Bones persones 

Per la seva banda, la guardonada ha destacat que «la satisfacció» més gran de rebre el premi és que és un «reconeixement de companys», a més dels valors de «rigor» i «transparència» que evoca la figura del periodista que dona nom al premi, Carlos Humanes. «Crec que per exercir el periodisme, abans que res, cal ser un bon home, o una bona dona: bons éssers humans. Les males persones no poden ser bons periodistes. Si s’és una bona persona es pot intentar comprendre als altres, les seves intencions, la seva fe, els seus interessos, les seves dificultats, les seves tragèdies», ha dit la premiada citant Ryszard Kapuscinski

Rosa María Sánchez, aquest dilluns. / DAVID CASTRO

Notícies relacionades

«No vull caure en el bonisme, però crec que els valors que inspiren la figura de Carlos Humanes ens conviden a evocar l’‘haver de ser’. Com ho entenc jo l’exercici del millor ofici del món», ha prosseguit Sánchez. «Amb els seus llums i ombres per a mi el periodisme és una manera d’estar al món, d’interpretar la realitat que ens envolta», ha afegit.  

«Aquest ofici és filar, entendre i comptar. És una manera d’entendre la vida», ha resumit la premiada, que ha dedicat el guardó als seus companys i la seva família, «que aguanta aquesta manera de veure la vida». «A tots els que hi sou i als que no han pogut ser-hi, moltes gràcies», ha finalitzat.