finances públiques

El Govern reclama repetir el fons Covid en el 2021 via transferències

La Generalitat considera «insuficient» la proposta per part del ministeri d'Hisenda

aragones co

aragones co

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat considera «insuficient» el dèficit de referència proposat pel ministeri d’Hisenda a les autonomies, que aquest any és del 0,2% del PIB, uns 424 milions d’euros; i que es produeixi un «salt sobtat» fins al 2,2% el 2021.

Notícies relacionades

La secretària d’Economia, Natàlia Mas, ha criticat que la proposta base de l’Executiu central per al 2,2% del PIB inclogui que els recursos procedents del fons Covid per a aquest any engreixin el dèficit de l’any que ve. «Per al 2021 cal mantenir, com a mínim, els recursos obtinguts el 2020, mantenint els avançaments a compte i el fons Covid», ha afirmat i ha defensat que els diners arribin a mode de transferències directes.

«L’Estat és el que té accés als mercats i pot utilitzar els mecanismes dels fons europeus i és a qui li correspon dur a terme aquesta tasca, la transferència de recursos a les comunitats autònomes,» ha afegit. En resum, la Generalitat defensa que els 16.000 milions del fons Covid que rebran les comunitats aquest any es repeteixi el que ve, de nou, com a transferència, no creant dèficit via FLA o d’altres mecanismes per facilitar la liquiditat.