Consulta 'online'

Telefónica llança Movistar Salut, un nou servei de telemedicina

La multinacional s'alia amb Teladoc per oferir accés a professionals mèdics des de qualsevol lloc d'Espanya

A man walks past a Telefonica building in Barcelona  Spain  February 26  2016  REUTERS Albert Gea

A man walks past a Telefonica building in Barcelona Spain February 26 2016 REUTERS Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Telefónica ha llançat Movistar Salut, un servei de telemedicina per a particulars i empreses que preveu revolucionar l’atenció mèdica. L’operadora espanyola s’ha aliat amb Teladoc Health, un referent mundial en aquest camp, per posar a disposició dels clients consultes mèdiques des de qualsevol dispositiu i en qualsevol lloc.

El servei estarà disponible tant per a clients com per a no clients de Movistar a través de qualsevol dispositiu connectat a la xarxa de telefonia fixa o mòbil. Els professionals mèdics estaran accessibles els set dies de la setmana a qualsevol hora per resoldre els problemes de salut dels usuaris amb consultes a metges de múltiples especialitats en temps real. «L’objectiu és donar el control de la seva salut als usuaris des de casa o des d’on necessitin assistència», ha explicat la companyia.

A més, els serveis s’adaptaran a les diferents tipologies de la llar, oferint solucions individuals i per a les famílies. Tot a través d’una aplicació i de la mateixa web amb la mateixa qualitat d’atenció que si s’acudís a una consulta, però sense desplaçaments i sense esperes.

D’altra banda, Movistar i Teladoc estan treballant amb els hospitals i les administracions públiques per recolzar la digitalització de l’atenció mèdica a Espanya. «Això permetrà garantir l’accés a l’atenció mèdica en qualsevol lloc d’Espanya, augmentar la capacitat assistencial de la sanitat pública i assegurar la interoperabilitat entre tots els agents del sistema públic i privat», ha apuntat la companyia.

Movistar aporta el seu coneixement i capacitat de tots els punts d’accés digitals (terminals mòbils, tauletes, PC o TV) junt amb els seus sistemes de seguretat per garantir la privacitat en totes les comunicacions entre pacient i metge, a més d’una robustesa i seguretat en la connexió amb el metge, que es podrà realitzar des de qualsevol punt amb un dispositiu mòbil. Mentrestant Teladoc Health, amb 20 anys d’experiència al mercat, és referent mundial en la prestació de serveis de telemedicina per a milions de persones i milers d’hospitals a tot el món, tant per a consultes primàries com per a especialitats com ara la nutrició, la psicologia, etc. 

Notícies relacionades

«Aquest nou servei forma part d’una estratègia de connectivitat i tecnologia d’avantguarda a la llar, les empreses i administracions, diversificant productes i serveis que cada vegada són més demanats», ha precisat el president de Telefónica España, Emilio Gayo.

Per al president internacional de Teladoc Health, Carlos Nueno, aquest acord uneix «dos referents» en telecomunicacions i telemedicina «per impulsar l’accés a la sanitat per a la població espanyola». «Això és especialment necessari en la nova normalitat creada amb la Covid, que accelera la necessitat de digitalització de tota la cadena de valor del sector salut», ha afegit.