PUGNA AMB PLAYSTATION

Microsoft compra Zenimax, propietària dels videojocs 'Fallout' i 'Doom'

El gegant informàtic confirma l'adquisició per 7.500 milions de dòlars de la desenvolupadora que inclou segells com Bethesda, id Software i Obsidian

zentauroepp53847227 eco doom200622154358

zentauroepp53847227 eco doom200622154358

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sony i la seva acabada d’anunciar PlayStation 5 no ho tindran tan fàcil per aconseguir el lideratge de les noves consoles de pròxima generació. Microsoft ha anunciat aquest dilluns la compra de Zenimax, un grup de desenvolupadores de videojocs que inclou grans segells del sector com id Software, Bethesda i Obsidian.

A la pràctica, això suposa que Microsoft passarà a ser la propietària de jocs mítics com ‘Fallout’, ‘Doom’, ‘The Elder Scrolls’, ‘Dishonored’ o ‘Wolfstein’. Així ho ha confirmat Phil Spencer, president d’Xbox. L’adquisició d’aquestes perles dels videojocs hauria suposat un cost total de 7.500 milions de dòlars i els experts preveuen que la xifra del seu impacte al mercat digital de Microsoft sigui molt més gran.

Amb aquesta compra, Microsoft reforça la seva posició al mercat dels videojocs i planta cara a Sony. De fet, aquesta operació podria permetre a la companyia fundada per Bill Gates exercir una exclusivitat forçosa que obligui aquests videojocs a abandonar el catàleg de PlayStation per unir-se al d’Xbox.

Captura del ‘Fallout 4’ / Microsoft

Notícies relacionades

Amb Zenimax Media sota el seu paraigua, Microsoft comptarà amb més de 2.300 empleats i amb estudis creatius i de desenvolupament per tot el món. Bethesda té llesta la seva nova aposta, ‘Starfield’, una èpica aventura espacial que s’inclourà a Xbox Game Pass, el servei de subscripció per jugar a la consola de Microsoft, el dia que el joc surti per a Xbox o per a PC.

Aquesta notícia arriba mentre Microsoft es prepara per presentar les seves dues noves videoconsoles, la Xbox Series X i la Xbox Series S.