Guerra Estats Units-Xina

Una jutge dels EUA suspèn la prohibició de descarregar WeChat

El Departament de Comerç del país havia prohibit l'ús d'aquesta aplicació a partir d'aquest diumenge

wechat.com

wechat.com

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jutge de Califòrnia va suspendre la prohibició dictada pel Departament de Comerç, en nom de la seguretat nacional, de baixar als Estats Units l’aplicació WeChat, del gegant xinès Tencent, que havia d’entrar en vigor aquest diumenge, segons informa AFP.

WeChat és una aplicació que combina serveis de missatgeria, xarxes socials i transferències de diners. Propietat de Tencent, la companyia de videojocs més gran del món, WeChat té més de 1.000 milions d’usuaris al món, dels quals uns 20 milions la utilitzen diàriament als Estats Units, principalment entre la diàspora xinesa i les empreses amb negocis a Àsia.

Notícies relacionades

El Departament de Comerç dels Estats Units va anunciar divendres que a partir d’aquest diumenge prohibiria totes les descàrregues i actualitzacions de l’aplicació als Estats Units. A més de les transferències monetàries i qualsevol mena de serveis a internet que permetin a l’aplicació operar amb normalitat. 

Aquesta prohibició és una més de les mesures imposades per l’administració Trump per acorralar el Govern xinès. «Les accions d’avui demostren una vegada més que el president Trump farà tot el que estigui en el seu poder per garantir la nostra seguretat nacional i protegir els nord-americans de les amenaces del Partit Comunista Xinès», va assegurar divendres el secretari de Comerç, Wilbur Ross, després d’anunciar les noves mesures que també inclouen la prohibició de descarregar TikTok.