FINANÇAMENT

Ysios Capital inverteix en Lava Therapeutics, que aconsegueix 71 milions en una ronda

La firma desenvoluparà la seva plataforma d'anticossos biespecífics d'activació de cèl·lules responsables d'activar el sistema immunològic contra el càncer

zentauroepp53773101 a scientist works at the serology laboratory of the san carl200810175136

zentauroepp53773101 a scientist works at the serology laboratory of the san carl200810175136 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

Ysios Capital, gestora espanyola líder en inversions en el sector biotecnològic, ha anunciat aquest dijous la seva participació en la ronda de finançament de la companyia holandesa Lava Therapeutics per un import total de 71 milions d’euros. La ronda l’han liderat Novo Holdings i Sanofi Ventures, els braços inversors de les farmacèutiques Novo i Sanofi, respectivament, i a més de Ysios hi han invertit Redmile Biopharma Investments i BB Pureos Bioventures Versant. Gilde Healthcare i MRL Ventures Fund, LLC, inversors existents, també hi han participat de manera significativa.

Aquesta ampliació de capital permetrà a la companyia avançar en el desenvolupament de la seva plataforma d’anticossos biespecífics d’activació de les cèl·lules T gamma-delta, responsables del paper defensiu del sistema immunològic contra el càncer. En concret, Lava té previst iniciar el 2021 diferents assajos clínics i portar-los fins a la prova de concepte, per testar així l’eficàcia dels seus fàrmacs en el tractament de diversos tumors hematològics i sòlids.

«Creiem que el nostre enfocament dirigit a incrementar la capacitat de la resposta immunològica de les cèl·lules T gamma9-delta2 amb anticossos biespecífics innovadors oferirà noves teràpies amb clars avantatges sobre els tractaments oncològics actuals», ha comentat Stephen Hurly, conseller delegat de Lava Therapeutics.

Notícies relacionades

Les cèl·lules T gamma-delta són les cèl·lules de vigilància natural del nostre sistema immunològic, que patrullen contínuament el cos humà per identificar i atacar les cèl·lules tumorals. Aquestes cèl·lules T són un pont entre el sistema immunològic innat i l’adquirit i ofereixen una gran oportunitat sense explotar en el tractament del càncer.

Joël Jean-Mairet (Ysios Capital), Nana Lüneborg (Novo Ventures) i Laia Crespo (Sanofi) s’uneixen al consell d’administració de la companyia. Ysios Capital és una societat gestora, amb seu a Sant Sebastià i Barcelona, especialitzada en inversions en companyies de l’àmbit de les ciències de la vida que desenvolupin productes terapèutics disruptius. Fundada el 2008, Ysios Capital gestiona prop de 350 milions d’euros a través de tres fons especialitzats en ciències de la vida i està dirigida per un equip internacional amb experiència en la construcció d’empreses biotecnològiques. 

Temes:

Startups