Ocupació

El Govern s'obre a prolongar els ertos fins al 31 de gener

El ministre d'Inclusió, José Luís Escrivá, estudia una renovació de quatre mesos per evitar l'aturada de Nadal

GRAF9561. PALMA DE MALLORCA, 04/09/2020.- La ministra de Trabajo y Economía Social, Yolanda Díaz (c-i) y el ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá (c-d) presiden la Mesa de la Comisión de Seguimiento Tripartita Laboral la que se debatirá sobre la prolongación de los ERTE, entre otros temas, y que se ha celebrado este viernes en Palma de Mallorca. EFE/ Atienza

GRAF9561. PALMA DE MALLORCA, 04/09/2020.- La ministra de Trabajo y Economía Social, Yolanda Díaz (c-i) y el ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá (c-d) presiden la Mesa de la Comisión de Seguimiento Tripartita Laboral la que se debatirá sobre la prolongación de los ERTE, entre otros temas, y que se ha celebrado este viernes en Palma de Mallorca. EFE/ Atienza / ATIENZA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern obre la porta a renovar l’acord dels ertos de la Covid fins al 31 de gener del 2021 per així evitar l’aturada de Nadal en les negociacions de la pròxima pròrroga. Així ho ha manifestat aquest dilluns el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luís Escrivá, en una entrevista a La Sexta. L’Executiu manté el seu format de renovacions trimestre a trimestre tot i que no descarta incorporar matisos, segons ha traslladat aquest mateix dilluns als agents socials. Una data que no acontenta la patronal, que aspira a tancar la pròrroga, com a mínim, per Setmana Santa.

Notícies relacionades

L’Executiu, la patronal i els sindicats han fet una nova reunió per a renovar els ertos, que ha finalitzat encara sense acord. La negociació d’aquest dilluns no ha tingut grans avenços, segons expliquen fonts del diàleg social. Les parts segueixen amb el seu calendari de trobades, una cada dia, amb l’objectiu de tancar un consens abans de la setmana que ve. 

El tema que aborden les parts és la quantia de les exoneracions a la Seguretat Social per a les empreses que segueixin en expedient. El tàndem negociador Escrivá-Díaz continua insistint en el seu model de doble velocitat, amb més ajuts per a les companyies que treguin els seus treballadors de l’expedient. Un sistema que desplau a patronal i sindicats i contra el qual ja van acceptar de mala gana en les negociacions anteriors.    

Temes:

Ocupació ERTO