A NOVA YORK

Airbnb presenta la documentació per sortir a borsa

La companyia està valorada entre 18.000 i 26.000 milions de dòlars

zentauroepp45972315 economia los fundadores de airbnb  joe gebbia  nathan blecha181126171006

zentauroepp45972315 economia los fundadores de airbnb joe gebbia nathan blecha181126171006

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma d’allotjament Airbnb ha informat aquest dimecres que ja ha presentat la documentació necessària a les autoritats de la borsa de Nova York per iniciar el procés d’obertura de capital a la plaça novaiorquesa.

El nombre d’accions que sortiran al mercat i el preu encara està per determinar-se, segons la firma basada a San Francisco, però el llançament promet ser un dels més esperats de l’any.

La decisió, que havia sigut avançada per la premsa nord-americana fa algunes setmanes, ocorre en moments en què la indústria turística i de viatges pateix l’impacte de la pandèmia de coronavirus. La mateixa Airbnb ha retallat les seves operacions de màrqueting i ha acomiadat un 25% dels seus empleats, tot i que aquest mes de juliol va anunciar que començava a recuperar el mercat nord-americà. A Catalunya, el seu ‘call center’, que treballa per a tot Europa, va acomiadar més de mil persones el mes de maig passat.

La companyia havia anunciat plans de cotitzar al mercat de valors en diverses ocasions, l’última la tardor passada, però havia acabat ajornant-ho per diversos motius. L’octubre passat, es va publicar que Airbnb es disposava a contractar Morgan Stanley i Goldman Sachs per sortir a borsa.

Notícies relacionades

L’abril passat, Airbnb havia aconseguit ja 2.000 milions de dòlars en inversions. La valoració de l’empresa, que va ser fudnada el 2008 per Brian Chesky, Nathan Blecharczyk i Joe Gebbia, està entre els 18.000 i els 26.000 milions de dòlars, segons Reuters.

Ara les autoritats de la borsa hauran de revisar la documentació de la plataforma, que té oberts diversos fronts legals en diferents parts del món.

Temes:

Airbnb Borsa